Аграрний тиждень. Україна
» » Українська техніка кращає
» » Українська техніка кращає

    Українська техніка кращає


             «АгроВесна» (лютий, м. Київ, Міжнародний виставковий центр, Броварський пр-т, 15) – чи не найбільша в Україні спеціалізована виставка, де презентують комплекс інноваційних технологічних і технічних рішень для різних етапів виробництва зернових, бобових, круп’яних, олійних культур, транспортування і переробки урожаю.
             Українські машинобудівники цьогоріч на виставці показали сучасну техніку для вирощування зернових за енергоощадними технологіями, обладнання для післязбиральної обробки і зберігання урожаю, техніку для елеваторів і хлібоприймальних пунктів, лабораторне та ваговимірювальне обладнання. Фахівцям тваринництва і птахівництва була презентована техніка і обладнання для утримання й годування тварин, обліку продуктивності корів, типові проекти для будівництва ферм з виробництва молока. Виробники овочевої продукції змогли ознайомитись із машинами та обладнанням для крапельного зрошування, транспортування, зберігання і пакування продукції.

    Ґрунтообробно-посівний комплекс Galaxi-4,0 («Агромаш-Калина»)

             Традиційно активну участь у виставковому заході взяли вітчизняні виробники техніки для обробітку ґрунту ПАТ «Агромаш-Калина», «Велес Агро», «Краснянське СП «Агромаш», «Лозівські машини», «Ельворті», Favorit Ltd, John Greaves.
             Так, ПАТ «Агромаш-Калина» створило й налагодило виробництво багатоопераційних знарядь для пожнивного і передпосівного обробітку ґрунту та ґрунтообробно-посівного комплексу Galaxi-4,0, який забезпечує високу якість роботи навіть у складних умовах (рис. 1). Агрегат комбінований АК-4 забезпечує обробіток ґрунту на глибину 3-20 см, підрізання бур’янів на необроблених та злущених фонах, подрібнення та ущільнення посівного шару ґрунту і якісну підготовку його до сівби зернових і технічних культур. Підприємство пропонує аграріям 14 найменувань технічних засобів для обробітку ґрунту і боротьби з бур’янами в допосівний та післяпосівний періоди.
    Універсальний мультифункціональний агрегат Zeus («Велес-Агро»)

             Компанія Veles Agro є виробником багатофункціональної ґрунтообробної техніки з високими стандартами якості за енергозберігаючими, економічно ефективними технологіями. Ділові контакти з іноземними постачальниками конструкційних матеріалів і комплектуючих дозволяють заводу виготовляти надійну техніку, своєчасно реагувати на тренди і поточні потреби аграрно-індустріального ринку, створювати нові зразки ґрунтообробної та посівної техніки. 
    Широкий асортимент продукції, якісна і стабільна сервісна підтримка стимулюють попит на продукцію компанії. Нова дискова борона Zeus (рис. 2) - універсальний, багатофункціональний агрегат, який не має аналогів в Україні та забезпечує реалізацію кардинально нового принципу обробітку ґрунту. Оригінальність його конструкції і принципу обробітку ґрунту забезпечують унікальне розташування дисків на робочих органах, широкий вибір прикочуючих котків, у т.ч. ножового, що сприяє якісному заробленню в ґрунт стебел кукурудзи, соняшнику та пожнивних решток проміжних культур на глибину від 5 см до 23 см. 
        
    Сівалка («Кленагротех») 

         Сьогодні Veles Agro пропонує на ринку 14 найменувань технічних засобів для обробітку ґрунту, у т.ч. агрегат для смугового обробітку ґрунту, сівалки для рядкової сівби зернових культур та сівалки точного висіву, а також широку номенклатуру робочих органів плугів, дискових знарядь і культиваторів вітчизняного та зарубіжного виробництва.
             «Краснянське СП «Агромаш» нині є одним із флагманів вітчизняного машинобудування для агропромислового виробництва. Продукція підприємства - це важкі й легкі дискові борони різної ширини захвату, лущильники, дископаки, глибокорозпушувачі, культиватори, гідрофіковані зчіпки.
    Модернізована важка дискова борона БДВП-6,3Н («Краснянське СП «Агромаш»).

             Колектив висококваліфікованих спеціалістів разом із науковцями ННЦ «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» і аграріями втілюють нові ідеї в техніку, що реалізує інноваційні технології виробництва сільгосппродукції.
             Вся продукція підприємства проходить випробування на надійність, якість і відповідність сучасним агротехнологіям. Підприємство постійно дбає про відповідність продукції європейським вимогам безпеки. Зокрема, у 2018 році 7 найменувань машин модернізовано і приведено у відповідність до вимог євростандартів з безпеки. Транспортна ширина цих знарядь не перевищує 3 м (рис. 3). Номенклатура виробництва ТОВ «Краснянське СП «Агромаш» складає 78 моделей сільськогосподарської техніки для обробітку ґрунту в усіх ґрунтово-кліматичних умовах України.
             Активним учасником виставок завжди є підприємство «Лозівські машини», створене наприкінці 90-х років минулого століття на базі Лозівського ковальсько-механічного заводу. Підприємство з року в рік поповнює лінійку сучасної ґрунтообробної техніки. Важка зубова шлейфборона ЛАРІ, культиватор для передпосівного обробітку ґрунту ЧЕРВОНЕЦЬ, важка дискова борона ДУКАТ, борони зубопружинні широкозахватні гідрофіковані ЛІРА та інші. Всього підприємство пропонує на ринку України 11 найменувань технічних засобів для обробітку ґрунту.
    Обприскувач напівпричіпний («Богуславська сільгосптехніка»)

             Найбільш широку номенклатуру техніки для виробництва продукції рослинництва за перспективними технологіями запропонував ветеран галузі сільськогосподарського машинобудування, колишній завод «Червона зірка» з досвідом роботи 145 років. Сьогодні це АТ «Ельворті». Продукція підприємства включає дискові борони і культиватори для суцільного обробітку ґрунту; широкозахватні посівні комплекси та сівалки; сівалки для сівби зернових і просапних культур; культиватори для догляду за просапними культурами; причіпні обприскувачі; пристосування до просапних сівалок для внесення рідких мінеральних добрив одночасно з висівом насіння. 
    Зернові й тукові висівні апарати сівалок виготовлені з полімерних матеріалів, що виключає можливість корозії та збільшує термін ефективної експлуатації сівалок. Регулювання норми висіву здійснюється за допомогою варіатора або редуктора. Дводискові сошники зі зміщеними дисками забезпечують високу якість робіт за наявності пожнивних решток на поверхні ґрунту. 
    Сівалки для сівби просапних культур забезпечують точний висів каліброваного насіння кукурудзи, соняшнику, сорго, сої, кормових бобів, квасолі та люпину за традиційною технологією з одночасним висівом гранульованих мінеральних добрив і прикочуванням ґрунту в рядках. На замовлення покупця вони можуть комплектуватися пристосуванням для внесення рідких комплексних добрив, що підвищує економічність робіт.
             Максимальне суміщення точки скидання насіння в посівне ложе і точки опори бічних коліс забезпечує дотримування заданої глибини висіву насіння, високу рівномірність сходів та підвищення урожайності.
             Модельний ряд культиваторів Altair для догляду за 6- та 8-рядними посівами просапних культур, висіяних з міжряддями 70 см, забезпечує розпушування ґрунту в міжряддях і знищення бур’янів з одночасним внесенням у зону рядка гранульованих або рідких міндобрив.
             Модельний ряд культиваторів Polaris 4-, 8- та 12-метрових забезпечує догляд за парами та передпосівний обробіток ґрунту під зернові, технічні кормові культури з підрізуванням і вичісуванням бур’янів, вирівнюванням та ущільненням поверхневого шару ґрунту.
             Модельний ряд дискових борін включає дворядні та чотирирядні борони для ресурсозберігаючих технологій обробітку ґрунту під сівбу зернових, технічних та кормових культур і подрібнення рослинних решток з вирівнюванням та ущільненням верхнього шару ґрунту. Кожен диск дискових борін встановлено на індивідуальній стовбі, що дозволяє працювати на полях з великою кількістю рослинних залишків.
    ТОВ «Кленагротех» (рис. 5) запропонувало широку номенклатуру сівалок точного висіву з дискретною висівною системою, яка забезпечує точний висів насіння зернових, овочевих і просапних культур. За допомогою пульта управління, вмонтованого в кабіні трактора, встановлюється точна норма висіву, а за необхідності коригується і здійснюється контроль за роботою системи висіву та облік засіяної площі. Підприємство забезпечує обслуговування сівалок у гарантійні та позагарантійні періоди.
    Обприскувач ТЕТІС 18 (24, 28) («Ельворті»)

             ТОВ «Фаворит» (LTD Favorit) презентувало на виставці сівалки для сівби зернових і просапних культур, культиватор для догляду за просапними культурами, дискові борони та плуг швидкісний комбінований ПШК-3. Оригінальність конструкції плуга в тому, що роль польової дошки виконує плоскоріжучий леміш, який, крім стабілізації руху плуга, підрізає пласт перед наступним корпусом, зменшуючи цим тяговий опір плуга.
             ПрАТ «Бердянські жниварки» показало на виставці жниварки для збирання кукурудзи і соняшнику, культиватори для суцільного обробітку ґрунту, коток-подрібнювач рослинних решток, дискові борони та ротаційну косарку для скошування низькостеблової маси з укладанням у валок. Продукція підприємства демонструвалась під маркою John Greaves. Виробник гарантує високу якість виконання технологічних операцій.
             Завод «Оріхівсільмаш» представив гаму тукорозподільників твердих мінеральних добрив: начіпних РМД-500, ПМД-1000, РМД-1200 і напівпричіпних РМД-3000. Особливістю їх є невисока ціна, універсальність, зручність в експлуатації і те, що за відносно невелику вартість їх можна обладнати гідравлічним маніпулятором МГН-1000 для самозавантаження добривами, що запаковані в м’які контейнери.
             Цікаву новинку – великовантажний розсіювач мінеральних добрив РМД-20 - представив відвідувачам виставки флагман українського машинобудування «Завод Кобзаренка». Слід зазначити, що такий багатотонний технічний засіб застосовувати для розсіювання мінеральних добрив економічно недоцільно, а от для внесення хіммеліорантів великими (до 10 т/га) нормами він буде дуже ефективний.
             «Варіант Агро Строй» представив причіп-розкидач органічних добрив Organic Trucks з об’ємом кузова 30,8 м3. Перспективи цього багатотоннажного розкидача в Україні, на думку експертів, на даний час невеликі через нерозвинутість у нас промислового тваринництва.
             Одна з провідних компаній-виробників сільськогосподарської техніки та обладнання для захисту рослин в Україні - ТДВ «Львівагромашпроект» - показала цілий ряд шнекових і камерних протруювачів пересувного та стаціонарного типів. Протруювачі призначені для передпосівної обробки насіння зернових культур водними розчинами або суспензіями пестицидів.
             Низка обладнання на «АгроВесні» була призначена для протруювання насіння. Так, ТОВ «Фадєєв Агро» представило «протруювач насіння Фадєєва», за допомогою якого можна одночасно проводити обробку насіння різними за функціональним призначенням препаратами (протруювання та інокуляція), включаючи обробку насіння інокулянтами на основі торфу. ТОВ «Завод Кобзаренка» - протруювачі насіння у вигляді пристосувань до гвинтових завантажувачів сівалок, а колективне підприємство «Агропромтехніка» - протруювачі насіння на базі гвинтових завантажувачів зерна.
             Названі вище протруювачі, в яких використовуються гвинтові робочі органи, можна використовувати для обробки насіння зернових культур. Для обробки насіння бобових і соняшнику необхідно використовувати стаціонарні камерні протруювачі, в яких відсутні гвинтові робочі органи.
             Технічні знаряддя, необхідні для використання засобів захисту рослин, на виставці представили ПрАТ «Богуславська сільгосптехніка», «Львівагромашинпроект», АТ «Ельворті», компанія «Комплексний Агросервіс», СПД «Сорока», ПП «Агротехніка».
             Так, ПрАТ «Богуславська сільгосптехніка» (рис. 6) показала лінійку напівпричіпної та самохідної техніки для захисту рослин. Серед напівпричіпної заслуговує на увагу причіпний обприскувач АТЛАНТ 3200-24 з додатковою системою осадження крапель для забезпечення високої продуктивності та якості захисту посівів у великих господарствах. Гідравлічна штанга цього обприскувача виготовлена у вигляді об’ємної ферми з алюмінієвих рифлених профільних труб. Використання профільних труб зі спеціального алюмінієвого сплаву дозволяє підвищити стійкість штанги до корозії навіть при внесенні рідких добрив, зменшити масу та збільшити строк служби обприскувача.
             Крім того, були представлені обприскувачі АТЛАНТ 4200-28 і КРОНОС 3000-18 для господарств з великими обсягами робіт та обприскувач ОДІСЕЙ 2000-18, призначений для середніх фермерських господарств. 
             ТДВ «Львівагромашпроект» запропонувало аграріям лінійку штангових обприскувачів з об’ємами робочого баку 2500 л та 3500 л, робочою шириною штанги 18, 21.6 та 24 м, які обладнані сучасною комп’ютерною системою. Для садових господарств львів’яни запропонували напівпричіпний вентиляторний обприскувач ОПВ-2000, який агрегатується з тракторами класу 1,4.
             Уже чотири роки поспіль свої обприскувачі ТЕТІС 18 (24, 28) (рис.7) представляє АТ «Ельворті». Обприскувачі призначені для внесення в ґрунт рідких міндобрив і засобів захисту рослин у всіх кліматичних зонах.
             Традиційно на виставці були представлені самохідні обприскувачі «Водолій» компанії «Комплексний Агросервіс» на еластичних шинооболонках наднизького тиску.
             АТ «ХТЗ» пропонує споживачам лінійку колісних і гусеничних тракторів з потужністю двигунів від 180 до 250 к.с., що забезпечує максимальну тягу в межах від 3 до 6 тонн. В останні роки в ХТЗ були залучені інвестиції, які дозволили провести комплекс робіт з поліпшення технологічних процесів виробництва та модернізувати існуючу лінійку тракторів. Як результат, створені більш високопродуктивні та надійні машини, зокрема трактор ХТЗ-248К.20 з двигуном FPT Iveco №67 потужністю 240 к.с. та нова модель трактора ХТЗ-241 К.20 з двигуном ММЗ Д-262.252 потужністю 250 к.с.
             ТДВ «Завод Кобзаренка» презентував створені на базі універсального напівпричепу перевантажувальний бункер-накопичувач зерна, розкидач органічних добрив, причіп для транспортування зеленої маси від кормозбирального комбайна до місць зберігання.
             Цілий ряд виробників представляли технічні засоби для механізації процесів післязбиральної обробки урожаю: очищення, сушіння, навантаження, механізація процесів у тваринництві та овочівництві.
             Приємно відзначити, що «АгроВесна-2019» засвідчила: в Україні збільшується кількість виробників сільськогосподарської техніки різного функціонального призначення, конкурентоздатної на внутрішньому і зовнішньому ринках.  

    М. ГРИЦИШИН, Ю. ВОЖИК, В. КУЗЬМЕНКО, ННЦ «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства»





    Схожі новини
  • «АгроВесна 2019» відкриває новий сільськогосподарсьий сезон України!
  • АгроВесна 2019
  • Запрошуємо на виставки «Зернові технології» і Agro Animal Show
  • «ІнтерАГРО Комплекс 2015» - новий формат, нові можливості
  • Участь у виставках «Agro Animal Show» та «Зернові технології» - запорука успішного господарювання

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Українська техніка кращає


         «АгроВесна» (лютий, м. Київ, Міжнародний виставковий центр, Броварський пр-т, 15) – чи не найбільша в Україні спеціалізована виставка, де презентують комплекс інноваційних технологічних і технічних рішень для різних етапів виробництва зернових, бобових, круп’яних, олійних культур, транспортування і переробки урожаю.
         Українські машинобудівники цьогоріч на виставці показали сучасну техніку для вирощування зернових за енергоощадними технологіями, обладнання для післязбиральної обробки і зберігання урожаю, техніку для елеваторів і хлібоприймальних пунктів, лабораторне та ваговимірювальне обладнання. Фахівцям тваринництва і птахівництва була презентована техніка і обладнання для утримання й годування тварин, обліку продуктивності корів, типові проекти для будівництва ферм з виробництва молока. Виробники овочевої продукції змогли ознайомитись із машинами та обладнанням для крапельного зрошування, транспортування, зберігання і пакування продукції.

Ґрунтообробно-посівний комплекс Galaxi-4,0 («Агромаш-Калина»)

         Традиційно активну участь у виставковому заході взяли вітчизняні виробники техніки для обробітку ґрунту ПАТ «Агромаш-Калина», «Велес Агро», «Краснянське СП «Агромаш», «Лозівські машини», «Ельворті», Favorit Ltd, John Greaves.
         Так, ПАТ «Агромаш-Калина» створило й налагодило виробництво багатоопераційних знарядь для пожнивного і передпосівного обробітку ґрунту та ґрунтообробно-посівного комплексу Galaxi-4,0, який забезпечує високу якість роботи навіть у складних умовах (рис. 1). Агрегат комбінований АК-4 забезпечує обробіток ґрунту на глибину 3-20 см, підрізання бур’янів на необроблених та злущених фонах, подрібнення та ущільнення посівного шару ґрунту і якісну підготовку його до сівби зернових і технічних культур. Підприємство пропонує аграріям 14 найменувань технічних засобів для обробітку ґрунту і боротьби з бур’янами в допосівний та післяпосівний періоди.
Універсальний мультифункціональний агрегат Zeus («Велес-Агро»)

         Компанія Veles Agro є виробником багатофункціональної ґрунтообробної техніки з високими стандартами якості за енергозберігаючими, економічно ефективними технологіями. Ділові контакти з іноземними постачальниками конструкційних матеріалів і комплектуючих дозволяють заводу виготовляти надійну техніку, своєчасно реагувати на тренди і поточні потреби аграрно-індустріального ринку, створювати нові зразки ґрунтообробної та посівної техніки. 
Широкий асортимент продукції, якісна і стабільна сервісна підтримка стимулюють попит на продукцію компанії. Нова дискова борона Zeus (рис. 2) - універсальний, багатофункціональний агрегат, який не має аналогів в Україні та забезпечує реалізацію кардинально нового принципу обробітку ґрунту. Оригінальність його конструкції і принципу обробітку ґрунту забезпечують унікальне розташування дисків на робочих органах, широкий вибір прикочуючих котків, у т.ч. ножового, що сприяє якісному заробленню в ґрунт стебел кукурудзи, соняшнику та пожнивних решток проміжних культур на глибину від 5 см до 23 см. 
    
Сівалка («Кленагротех») 

     Сьогодні Veles Agro пропонує на ринку 14 найменувань технічних засобів для обробітку ґрунту, у т.ч. агрегат для смугового обробітку ґрунту, сівалки для рядкової сівби зернових культур та сівалки точного висіву, а також широку номенклатуру робочих органів плугів, дискових знарядь і культиваторів вітчизняного та зарубіжного виробництва.
         «Краснянське СП «Агромаш» нині є одним із флагманів вітчизняного машинобудування для агропромислового виробництва. Продукція підприємства - це важкі й легкі дискові борони різної ширини захвату, лущильники, дископаки, глибокорозпушувачі, культиватори, гідрофіковані зчіпки.
Модернізована важка дискова борона БДВП-6,3Н («Краснянське СП «Агромаш»).

         Колектив висококваліфікованих спеціалістів разом із науковцями ННЦ «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» і аграріями втілюють нові ідеї в техніку, що реалізує інноваційні технології виробництва сільгосппродукції.
         Вся продукція підприємства проходить випробування на надійність, якість і відповідність сучасним агротехнологіям. Підприємство постійно дбає про відповідність продукції європейським вимогам безпеки. Зокрема, у 2018 році 7 найменувань машин модернізовано і приведено у відповідність до вимог євростандартів з безпеки. Транспортна ширина цих знарядь не перевищує 3 м (рис. 3). Номенклатура виробництва ТОВ «Краснянське СП «Агромаш» складає 78 моделей сільськогосподарської техніки для обробітку ґрунту в усіх ґрунтово-кліматичних умовах України.
         Активним учасником виставок завжди є підприємство «Лозівські машини», створене наприкінці 90-х років минулого століття на базі Лозівського ковальсько-механічного заводу. Підприємство з року в рік поповнює лінійку сучасної ґрунтообробної техніки. Важка зубова шлейфборона ЛАРІ, культиватор для передпосівного обробітку ґрунту ЧЕРВОНЕЦЬ, важка дискова борона ДУКАТ, борони зубопружинні широкозахватні гідрофіковані ЛІРА та інші. Всього підприємство пропонує на ринку України 11 найменувань технічних засобів для обробітку ґрунту.
Обприскувач напівпричіпний («Богуславська сільгосптехніка»)

         Найбільш широку номенклатуру техніки для виробництва продукції рослинництва за перспективними технологіями запропонував ветеран галузі сільськогосподарського машинобудування, колишній завод «Червона зірка» з досвідом роботи 145 років. Сьогодні це АТ «Ельворті». Продукція підприємства включає дискові борони і культиватори для суцільного обробітку ґрунту; широкозахватні посівні комплекси та сівалки; сівалки для сівби зернових і просапних культур; культиватори для догляду за просапними культурами; причіпні обприскувачі; пристосування до просапних сівалок для внесення рідких мінеральних добрив одночасно з висівом насіння. 
Зернові й тукові висівні апарати сівалок виготовлені з полімерних матеріалів, що виключає можливість корозії та збільшує термін ефективної експлуатації сівалок. Регулювання норми висіву здійснюється за допомогою варіатора або редуктора. Дводискові сошники зі зміщеними дисками забезпечують високу якість робіт за наявності пожнивних решток на поверхні ґрунту. 
Сівалки для сівби просапних культур забезпечують точний висів каліброваного насіння кукурудзи, соняшнику, сорго, сої, кормових бобів, квасолі та люпину за традиційною технологією з одночасним висівом гранульованих мінеральних добрив і прикочуванням ґрунту в рядках. На замовлення покупця вони можуть комплектуватися пристосуванням для внесення рідких комплексних добрив, що підвищує економічність робіт.
         Максимальне суміщення точки скидання насіння в посівне ложе і точки опори бічних коліс забезпечує дотримування заданої глибини висіву насіння, високу рівномірність сходів та підвищення урожайності.
         Модельний ряд культиваторів Altair для догляду за 6- та 8-рядними посівами просапних культур, висіяних з міжряддями 70 см, забезпечує розпушування ґрунту в міжряддях і знищення бур’янів з одночасним внесенням у зону рядка гранульованих або рідких міндобрив.
         Модельний ряд культиваторів Polaris 4-, 8- та 12-метрових забезпечує догляд за парами та передпосівний обробіток ґрунту під зернові, технічні кормові культури з підрізуванням і вичісуванням бур’янів, вирівнюванням та ущільненням поверхневого шару ґрунту.
         Модельний ряд дискових борін включає дворядні та чотирирядні борони для ресурсозберігаючих технологій обробітку ґрунту під сівбу зернових, технічних та кормових культур і подрібнення рослинних решток з вирівнюванням та ущільненням верхнього шару ґрунту. Кожен диск дискових борін встановлено на індивідуальній стовбі, що дозволяє працювати на полях з великою кількістю рослинних залишків.
ТОВ «Кленагротех» (рис. 5) запропонувало широку номенклатуру сівалок точного висіву з дискретною висівною системою, яка забезпечує точний висів насіння зернових, овочевих і просапних культур. За допомогою пульта управління, вмонтованого в кабіні трактора, встановлюється точна норма висіву, а за необхідності коригується і здійснюється контроль за роботою системи висіву та облік засіяної площі. Підприємство забезпечує обслуговування сівалок у гарантійні та позагарантійні періоди.
Обприскувач ТЕТІС 18 (24, 28) («Ельворті»)

         ТОВ «Фаворит» (LTD Favorit) презентувало на виставці сівалки для сівби зернових і просапних культур, культиватор для догляду за просапними культурами, дискові борони та плуг швидкісний комбінований ПШК-3. Оригінальність конструкції плуга в тому, що роль польової дошки виконує плоскоріжучий леміш, який, крім стабілізації руху плуга, підрізає пласт перед наступним корпусом, зменшуючи цим тяговий опір плуга.
         ПрАТ «Бердянські жниварки» показало на виставці жниварки для збирання кукурудзи і соняшнику, культиватори для суцільного обробітку ґрунту, коток-подрібнювач рослинних решток, дискові борони та ротаційну косарку для скошування низькостеблової маси з укладанням у валок. Продукція підприємства демонструвалась під маркою John Greaves. Виробник гарантує високу якість виконання технологічних операцій.
         Завод «Оріхівсільмаш» представив гаму тукорозподільників твердих мінеральних добрив: начіпних РМД-500, ПМД-1000, РМД-1200 і напівпричіпних РМД-3000. Особливістю їх є невисока ціна, універсальність, зручність в експлуатації і те, що за відносно невелику вартість їх можна обладнати гідравлічним маніпулятором МГН-1000 для самозавантаження добривами, що запаковані в м’які контейнери.
         Цікаву новинку – великовантажний розсіювач мінеральних добрив РМД-20 - представив відвідувачам виставки флагман українського машинобудування «Завод Кобзаренка». Слід зазначити, що такий багатотонний технічний засіб застосовувати для розсіювання мінеральних добрив економічно недоцільно, а от для внесення хіммеліорантів великими (до 10 т/га) нормами він буде дуже ефективний.
         «Варіант Агро Строй» представив причіп-розкидач органічних добрив Organic Trucks з об’ємом кузова 30,8 м3. Перспективи цього багатотоннажного розкидача в Україні, на думку експертів, на даний час невеликі через нерозвинутість у нас промислового тваринництва.
         Одна з провідних компаній-виробників сільськогосподарської техніки та обладнання для захисту рослин в Україні - ТДВ «Львівагромашпроект» - показала цілий ряд шнекових і камерних протруювачів пересувного та стаціонарного типів. Протруювачі призначені для передпосівної обробки насіння зернових культур водними розчинами або суспензіями пестицидів.
         Низка обладнання на «АгроВесні» була призначена для протруювання насіння. Так, ТОВ «Фадєєв Агро» представило «протруювач насіння Фадєєва», за допомогою якого можна одночасно проводити обробку насіння різними за функціональним призначенням препаратами (протруювання та інокуляція), включаючи обробку насіння інокулянтами на основі торфу. ТОВ «Завод Кобзаренка» - протруювачі насіння у вигляді пристосувань до гвинтових завантажувачів сівалок, а колективне підприємство «Агропромтехніка» - протруювачі насіння на базі гвинтових завантажувачів зерна.
         Названі вище протруювачі, в яких використовуються гвинтові робочі органи, можна використовувати для обробки насіння зернових культур. Для обробки насіння бобових і соняшнику необхідно використовувати стаціонарні камерні протруювачі, в яких відсутні гвинтові робочі органи.
         Технічні знаряддя, необхідні для використання засобів захисту рослин, на виставці представили ПрАТ «Богуславська сільгосптехніка», «Львівагромашинпроект», АТ «Ельворті», компанія «Комплексний Агросервіс», СПД «Сорока», ПП «Агротехніка».
         Так, ПрАТ «Богуславська сільгосптехніка» (рис. 6) показала лінійку напівпричіпної та самохідної техніки для захисту рослин. Серед напівпричіпної заслуговує на увагу причіпний обприскувач АТЛАНТ 3200-24 з додатковою системою осадження крапель для забезпечення високої продуктивності та якості захисту посівів у великих господарствах. Гідравлічна штанга цього обприскувача виготовлена у вигляді об’ємної ферми з алюмінієвих рифлених профільних труб. Використання профільних труб зі спеціального алюмінієвого сплаву дозволяє підвищити стійкість штанги до корозії навіть при внесенні рідких добрив, зменшити масу та збільшити строк служби обприскувача.
         Крім того, були представлені обприскувачі АТЛАНТ 4200-28 і КРОНОС 3000-18 для господарств з великими обсягами робіт та обприскувач ОДІСЕЙ 2000-18, призначений для середніх фермерських господарств. 
         ТДВ «Львівагромашпроект» запропонувало аграріям лінійку штангових обприскувачів з об’ємами робочого баку 2500 л та 3500 л, робочою шириною штанги 18, 21.6 та 24 м, які обладнані сучасною комп’ютерною системою. Для садових господарств львів’яни запропонували напівпричіпний вентиляторний обприскувач ОПВ-2000, який агрегатується з тракторами класу 1,4.
         Уже чотири роки поспіль свої обприскувачі ТЕТІС 18 (24, 28) (рис.7) представляє АТ «Ельворті». Обприскувачі призначені для внесення в ґрунт рідких міндобрив і засобів захисту рослин у всіх кліматичних зонах.
         Традиційно на виставці були представлені самохідні обприскувачі «Водолій» компанії «Комплексний Агросервіс» на еластичних шинооболонках наднизького тиску.
         АТ «ХТЗ» пропонує споживачам лінійку колісних і гусеничних тракторів з потужністю двигунів від 180 до 250 к.с., що забезпечує максимальну тягу в межах від 3 до 6 тонн. В останні роки в ХТЗ були залучені інвестиції, які дозволили провести комплекс робіт з поліпшення технологічних процесів виробництва та модернізувати існуючу лінійку тракторів. Як результат, створені більш високопродуктивні та надійні машини, зокрема трактор ХТЗ-248К.20 з двигуном FPT Iveco №67 потужністю 240 к.с. та нова модель трактора ХТЗ-241 К.20 з двигуном ММЗ Д-262.252 потужністю 250 к.с.
         ТДВ «Завод Кобзаренка» презентував створені на базі універсального напівпричепу перевантажувальний бункер-накопичувач зерна, розкидач органічних добрив, причіп для транспортування зеленої маси від кормозбирального комбайна до місць зберігання.
         Цілий ряд виробників представляли технічні засоби для механізації процесів післязбиральної обробки урожаю: очищення, сушіння, навантаження, механізація процесів у тваринництві та овочівництві.
         Приємно відзначити, що «АгроВесна-2019» засвідчила: в Україні збільшується кількість виробників сільськогосподарської техніки різного функціонального призначення, конкурентоздатної на внутрішньому і зовнішньому ринках.  

М. ГРИЦИШИН, Ю. ВОЖИК, В. КУЗЬМЕНКО, ННЦ «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства»





Схожі новини
  • «АгроВесна 2019» відкриває новий сільськогосподарсьий сезон України!
  • АгроВесна 2019
  • Запрошуємо на виставки «Зернові технології» і Agro Animal Show
  • «ІнтерАГРО Комплекс 2015» - новий формат, нові можливості
  • Участь у виставках «Agro Animal Show» та «Зернові технології» - запорука успішного господарювання

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.