Аграрний тиждень. Україна
» » Показ техніки, Aгро Champions і приємні сюрпризи
» » Показ техніки, Aгро Champions і приємні сюрпризи

    Показ техніки, Aгро Champions і приємні сюрпризи


    На полі площею 21 га понад 30 сільськогосподарських агрегатів-легенд провідних світових брендів продемонстрували свою ефективність на ділі. Свідками стали більше 1300 учасників. Того дня у с. Велика Олександрівка, що на Київщині, на базі ТОВ «Агро-Регіон» випробовували плуги, дисколапові агрегати, глибокорозпушувачі, важкі дискові борони, стерньові культиватори, агрегати strip-till... 
    Захід поєднав у собі демонстрацію техніки, тест-драйв тракторів, експрес-навчання та прикладні майстер-класи з вибору та впровадження технологій точного землеробства, налаштування причіпної техніки, тому кожен учасник зміг обрати собі заняття до вподоби. Більше 50-ти компаній представили інноваційні агротехнології та актуальні технічні рішення для основного й передпосівного орбробітку ґрунту. А у статичній зоні було представлено найочікуванішу новинку 2019 року - Fendt IDEAL.
    Усі бажаючі змогли приєднатися до обговорення кейсу «Інноваційна технологія посіву кукурудзи Agrility» від продакт-менеджера Limagrain Ukraine Володимира Кузьмича. 
    «Ще з 2000 року гібриди компанії тестуються на різні густоти та досліджуються на поведінку у різноманітних умовах. Основною підставою для започаткування даного процесу стали фактори, які впливають на врожайність: густота та гібрид. Ми, як компанія, можемо допомогти кожному фермеру збільшити потенціал урожайності при оптимальних затратах, - пояснив Володимир Кузьмич. - Компанія аналізує супутникові дані й на підставі цього розробляє свій алгоритм роботи кожного гібриду. 
    У 2017 році ми проводили випробування на полях з низькою та високою гетерогенністю. Результати показали: представлений компанією сервіс змінних норм висіву насіння буде найбільш ефективним саме на полях з високою гетерогенністю. Сервіс придатний для використання і у великих, і в малих господарствах». 
    Обговорюючи тему комплексного обстеження посівів та моніторинг стану протягом сезону, Вадим Остапенко, провідний консультант SmartFarming, пояснив, як максимально точно оцінити результати.
    «Класичним методом оцінки результатів роботи сівалок є експертні спостереження та підрахунки, однак на об’єктивність часто впливає людський фактор, - наголосив спікер. - Наразі існує більш точне та сучасне рішення від Precision Planting – Pogo Stick, який фіксує точку відліку, рахує кількість рослин та відстань між ними. Але дуже важливо оцінювати зовнішні фактори. Тобто, важливим для виконання всіх технологічних операцій є відслідковування метеоумов, особливо для ведення робіт обприскувачами. Основні показники – це температура, вологість і швидкість вітру. Такі дослідження можливі за використання мобільних анемометрів чи маленьких метеостанцій, які встановлюються на трактор або самохідний обприскувач».

    Вийди за рамки! 
    У партнерстві з онлайн-виданням AgroPortal.ua УКАБ нагородив переможців премії Aгро Champions (найкращі агроспеціалісти України). Справжній фахівець повинен працювати 24/7, не перестаючи, переконані організатори фахового змагання. Отже, спеціаліст має працювати заради своєї мети і мрії. Вміти вчитися, слухати і чути. Постійно читати, вчитися, розвиватися, щодня заглиблюватися в свою професію і міркувати: що ще можна зробити? що і як можна зробити по-іншому? Досягати поставлених цілей і завдань. І неодмінно бути командним гравцем, працюючи на результат.
    Переможців Aгро Champions визначали на основі оцінок Експертної ради. До її складу увійшли представники компаній, що спеціалізуються на пошуку й оцінці керівників вищої ланки, міжнародних організацій, аудиторських, консалтингових і ресурсних компаній, що працюють на агроринку України чи дотичні до нього.

    Зокрема серед тих, хто визначав переможців, були добре відомі аграріям Анна Горкун, генеральний директор «Інкерман Україна»; Анна Дерев'янко, виконавчий директор організації «Європейська Бізнес Асоціація»; Олександр Сухнацький, партнер рекрутингової компанії AgriPersonnel; Валерій Яковенко, СЕО компанії DroneUA; Інна Мєтєлєва, директор в Україні британської інвестиційної групи Charter House Corporate Partners; Едуард Муляр, керівник команди продажів компанії Bayer в Україні;
    Антон Костирко, керівник відділу маркетингу корпорації AGCO; Олег Клименко, керуючий партнер групи компаній «ПроАгро»; Алла Стрижеус, керівник проекту AgroPortal.ua, та інші.
    До лонг-листу рейтингу премії Агро Champions 2019 увійшли топ-менеджери компаній, земельний банк яких перевищує 10 тис. гектарів. Переможці визначились на основі оцінок Експертної ради за 60-бальною шкалою за трьома критеріями: кваліфікація (досвід, soft skills, затребуваність на ринку); репутація (довіра на ринку); ефективність (результати діяльності керівника у складовій результату діяльності компанії, впровадження інновацій, прозорість у роботі).

    Aгро Champions 2019 
    За звання найефективніших у 10-ти номінаціях змагалися топ-менеджери компаній, земельний банк яких перевищує 10 тис. га. У номінації «Генеральний директор» перемогу отримав Дмитро Скорняков, генеральний директор HarvEast Holding:
    «Професійний менеджер насамперед повинен вміти робити висновки із допущених помилок і вчитися на них. Не шукати виправдання, пояснювати, чому він не винен, а зробити все, щоб не повторювати подібного в майбутньому. Для цього важливо мати гнучкість розуму і самокритичність.
    Щоб побудувати репутацію, потрібно виконувати свої обіцянки і не обіцяти, якщо не можеш виконати. Ну а якщо щось пішло не так, не варто ховатися. Важливо вийти і чесно зізнатися: «У мене не вийшло, причини такі, ось мої пропозиції, як вийти з цієї ситуації».
    Сьогодні ринок висококонкурентний, сотні компаній постачають продукти, подібні за ціною і якістю. Завжди доводиться вибирати, з ким вести бізнес. У кого бездоганна репутація, той і отримує перевагу. Репутація також дозволяє розраховувати на більшу лояльність партнерів у складних ситуаціях. А вони трапляються з кожним бізнесом.
    Ідеально, якщо людина володіє і швидкою адаптивністю, і має багаторічний професійний досвід. Це повністю взаємопов'язані речі - чим більше досвіду, тим вище адаптивність і стійкість до стресів. 
    Щоб розвиватися і досягати нових вершин, якомога частіше виходьте із зони комфорту. Це як у спорті - на початку, виконуючи той чи інший трюк, ти відчуваєш страх, адже доводиться падати і отримувати удари. Та коли трюк виходить, ти вже не помічаєш, що це складно, і думаєш: «Це ж просто! Чому у мене раніше не виходило?» Усе. Планка взята. Можна знову виходити із зони комфорту і ставити перед собою нові цілі».
    У номінації «Операційний директор» найкращим став Юрій Мельник, перший заступник голови правління МХП. У номінації «Комерційний директор» перемогла Альона Крисенко, компанія ІМК. Володимир Бондаренко, фінансовий директор «Сігнет», здобув перемогу в номінації «Фінансовий директор», а Володимир Кравцов, операційний директор і директор з виробництва «Агро-Регіон» - у номінації «Директор з виробництва».
    Найкращим «Маркетинг директором» стала Юлія Каменєва, директор відділу маркетингу LNZ Group:
    «Лідер повинен бути лідером з великої літери. За ним хоче слідувати команда, брати приклад, він має надихати на будь-які починання, і при взаємодії з ним член команди росте і розвивається так, як хоче. 
    Ефективний менеджер однозначно повинен володіти високим рівнем IQ і EQ (емоційний інтелект), розбиратися в тому, про що говорить, бачити загальну картину бізнесу і мислити стратегічно, вміти надихати і мотивувати команду, бути прикладом і рольовою моделлю.




    Дмитро Скорняков
    Юлія Каменєва
    Сергій Іщук



    Селф-бренд зараз дуже важливий. Без нього все складніше будувати кар'єру, починати/продовжувати розвивати бізнес. Якщо немає бренду, ви не існуєте. Є багато різних інструментів, як донести цінність свого бренду і розповісти про свої справи: ЗМІ, тренінги, лекції, виступи, статті, інтерв'ю, сторінки в соціальних мережах тощо.
    Іноді багаторічний досвід дуже важливий, а іноді він грає злий жарт, бо професіонал своєї справи стає заручником досвіду і перестає ризикувати, перестає виходити із зони комфорту, а отже, зникають прориви, out of the box рішення.
    Стресова адаптивність до ситуації важлива завжди і на будь-якому етапі, як для профі з великим досвідом, так і для того, хто лише на початку шляху. Нині в нашому житті - скажений темп, і якщо не адаптуватися постійно, можна більше не зрушитися з місця».
    Продовжуючи перелік номінацій і переможців, варто назвати Ксенію Прожогіну (директор департаменту управління персоналом та комунікацій МХП - «НR-директор»), Вадима Скрипника (начальник управління рослинництва агропромхолдингу «Астарта-Київ» - «Головний агроном»), Нонну Шмідік (директор департаменту комунікацій та соціальних проектів «Контіненталь Фармерз Груп» - «Директор з комунікацій та соціальних питань») і Сергія Іщука (директор технічний корпорації «Сварог Вест Груп» - «Головний інженер»).
    «На мою думку, - переконаний Сергій Іщук, - можна прекрасно справлятись зі своїми обов'язками, не маючи багаторічного досвіду за плечима. Вміння швидко адаптуватись у стресовій ситуації, безперечно, є важливим для працівників, та найважливіше - вміння правильно діяти в таких ситуаціях, бо швидкі рішення вимагають чіткого плану дій і професійного погляду.
    Репутація - один із найважливіших факторів роботи в будь-якій сфері. Бо якщо компанії вдається завоювати хорошу репутацію, значить вона змогла викликати довіру у своїх клієнтів і партнерів. А щоб досягнути хорошої репутації, потрібно розвивати свої переваги та нейтралізувати недоліки.
    Найважливіше, що я хотів би порадити молодим спеціалістам, - любити свою справу. Це гарна основа для побудови власного успіху. Але в будь-яких змаганнях за титул «професіонал своєї справи» важливо не забувати залишатись людиною. Вміти взяти відповідальність за свої дії, бути дисциплінованим та зосередженим, щирим і безкорисливим, першочергово діяти на користь справи, а не заради власної наживи. І тоді можна досягти успіхів, до яких прагнеш».

    Приємні несподіванки 
    Про них подбали організатори - асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) і агенція UCABevent. Один із сюрпризів - встановлення національного рекорду. УКАБ за підтримки кейтерингової компанії запекла на грилі 1000 половинок яблук з медом і корицею за найменший проміжок часу – 30 хвилин. Смачним десертом частували всіх бажаючих.
    А ще на учасників польової події чекав розіграш цінних призів. Подарунки надали компанії New Holland, «Гран Формат», Amazone, Amako, «Агро-Спец-Запчастина», Horsch, «Політехніка», Trimble, Great Plains, Lemken, Kuhn, «Альбіон», Limagrain, «Волинська Фондова Компанія», Bueling, «Інноваційні аграрні технології», Аstra, «Прайм Лаб Тек», Titan Machinery та AgroOne.
    Наступного року захід обіцяє бути ще більш масштабним.





    Схожі новини
  • ​Найбільша площа для практичних випробувань техніки представлена на Битві Агротитанів 2019
  • UCABevent запрошують Вас на велику польову подію УКАБ Агротехнології
  • На Дні агротехнологій УКАБ експерти оцінили роботу сівалок
  • На Дні агротехнологій УКАБ експерти оцінили роботу сівалок
  • Наймасштабніша виставка техніки «Битва Титанів 2016» відбудеться вже цього тижня

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Показ техніки, Aгро Champions і приємні сюрпризи


На полі площею 21 га понад 30 сільськогосподарських агрегатів-легенд провідних світових брендів продемонстрували свою ефективність на ділі. Свідками стали більше 1300 учасників. Того дня у с. Велика Олександрівка, що на Київщині, на базі ТОВ «Агро-Регіон» випробовували плуги, дисколапові агрегати, глибокорозпушувачі, важкі дискові борони, стерньові культиватори, агрегати strip-till... 
Захід поєднав у собі демонстрацію техніки, тест-драйв тракторів, експрес-навчання та прикладні майстер-класи з вибору та впровадження технологій точного землеробства, налаштування причіпної техніки, тому кожен учасник зміг обрати собі заняття до вподоби. Більше 50-ти компаній представили інноваційні агротехнології та актуальні технічні рішення для основного й передпосівного орбробітку ґрунту. А у статичній зоні було представлено найочікуванішу новинку 2019 року - Fendt IDEAL.
Усі бажаючі змогли приєднатися до обговорення кейсу «Інноваційна технологія посіву кукурудзи Agrility» від продакт-менеджера Limagrain Ukraine Володимира Кузьмича. 
«Ще з 2000 року гібриди компанії тестуються на різні густоти та досліджуються на поведінку у різноманітних умовах. Основною підставою для започаткування даного процесу стали фактори, які впливають на врожайність: густота та гібрид. Ми, як компанія, можемо допомогти кожному фермеру збільшити потенціал урожайності при оптимальних затратах, - пояснив Володимир Кузьмич. - Компанія аналізує супутникові дані й на підставі цього розробляє свій алгоритм роботи кожного гібриду. 
У 2017 році ми проводили випробування на полях з низькою та високою гетерогенністю. Результати показали: представлений компанією сервіс змінних норм висіву насіння буде найбільш ефективним саме на полях з високою гетерогенністю. Сервіс придатний для використання і у великих, і в малих господарствах». 
Обговорюючи тему комплексного обстеження посівів та моніторинг стану протягом сезону, Вадим Остапенко, провідний консультант SmartFarming, пояснив, як максимально точно оцінити результати.
«Класичним методом оцінки результатів роботи сівалок є експертні спостереження та підрахунки, однак на об’єктивність часто впливає людський фактор, - наголосив спікер. - Наразі існує більш точне та сучасне рішення від Precision Planting – Pogo Stick, який фіксує точку відліку, рахує кількість рослин та відстань між ними. Але дуже важливо оцінювати зовнішні фактори. Тобто, важливим для виконання всіх технологічних операцій є відслідковування метеоумов, особливо для ведення робіт обприскувачами. Основні показники – це температура, вологість і швидкість вітру. Такі дослідження можливі за використання мобільних анемометрів чи маленьких метеостанцій, які встановлюються на трактор або самохідний обприскувач».

Вийди за рамки! 
У партнерстві з онлайн-виданням AgroPortal.ua УКАБ нагородив переможців премії Aгро Champions (найкращі агроспеціалісти України). Справжній фахівець повинен працювати 24/7, не перестаючи, переконані організатори фахового змагання. Отже, спеціаліст має працювати заради своєї мети і мрії. Вміти вчитися, слухати і чути. Постійно читати, вчитися, розвиватися, щодня заглиблюватися в свою професію і міркувати: що ще можна зробити? що і як можна зробити по-іншому? Досягати поставлених цілей і завдань. І неодмінно бути командним гравцем, працюючи на результат.
Переможців Aгро Champions визначали на основі оцінок Експертної ради. До її складу увійшли представники компаній, що спеціалізуються на пошуку й оцінці керівників вищої ланки, міжнародних організацій, аудиторських, консалтингових і ресурсних компаній, що працюють на агроринку України чи дотичні до нього.

Зокрема серед тих, хто визначав переможців, були добре відомі аграріям Анна Горкун, генеральний директор «Інкерман Україна»; Анна Дерев'янко, виконавчий директор організації «Європейська Бізнес Асоціація»; Олександр Сухнацький, партнер рекрутингової компанії AgriPersonnel; Валерій Яковенко, СЕО компанії DroneUA; Інна Мєтєлєва, директор в Україні британської інвестиційної групи Charter House Corporate Partners; Едуард Муляр, керівник команди продажів компанії Bayer в Україні;
Антон Костирко, керівник відділу маркетингу корпорації AGCO; Олег Клименко, керуючий партнер групи компаній «ПроАгро»; Алла Стрижеус, керівник проекту AgroPortal.ua, та інші.
До лонг-листу рейтингу премії Агро Champions 2019 увійшли топ-менеджери компаній, земельний банк яких перевищує 10 тис. гектарів. Переможці визначились на основі оцінок Експертної ради за 60-бальною шкалою за трьома критеріями: кваліфікація (досвід, soft skills, затребуваність на ринку); репутація (довіра на ринку); ефективність (результати діяльності керівника у складовій результату діяльності компанії, впровадження інновацій, прозорість у роботі).

Aгро Champions 2019 
За звання найефективніших у 10-ти номінаціях змагалися топ-менеджери компаній, земельний банк яких перевищує 10 тис. га. У номінації «Генеральний директор» перемогу отримав Дмитро Скорняков, генеральний директор HarvEast Holding:
«Професійний менеджер насамперед повинен вміти робити висновки із допущених помилок і вчитися на них. Не шукати виправдання, пояснювати, чому він не винен, а зробити все, щоб не повторювати подібного в майбутньому. Для цього важливо мати гнучкість розуму і самокритичність.
Щоб побудувати репутацію, потрібно виконувати свої обіцянки і не обіцяти, якщо не можеш виконати. Ну а якщо щось пішло не так, не варто ховатися. Важливо вийти і чесно зізнатися: «У мене не вийшло, причини такі, ось мої пропозиції, як вийти з цієї ситуації».
Сьогодні ринок висококонкурентний, сотні компаній постачають продукти, подібні за ціною і якістю. Завжди доводиться вибирати, з ким вести бізнес. У кого бездоганна репутація, той і отримує перевагу. Репутація також дозволяє розраховувати на більшу лояльність партнерів у складних ситуаціях. А вони трапляються з кожним бізнесом.
Ідеально, якщо людина володіє і швидкою адаптивністю, і має багаторічний професійний досвід. Це повністю взаємопов'язані речі - чим більше досвіду, тим вище адаптивність і стійкість до стресів. 
Щоб розвиватися і досягати нових вершин, якомога частіше виходьте із зони комфорту. Це як у спорті - на початку, виконуючи той чи інший трюк, ти відчуваєш страх, адже доводиться падати і отримувати удари. Та коли трюк виходить, ти вже не помічаєш, що це складно, і думаєш: «Це ж просто! Чому у мене раніше не виходило?» Усе. Планка взята. Можна знову виходити із зони комфорту і ставити перед собою нові цілі».
У номінації «Операційний директор» найкращим став Юрій Мельник, перший заступник голови правління МХП. У номінації «Комерційний директор» перемогла Альона Крисенко, компанія ІМК. Володимир Бондаренко, фінансовий директор «Сігнет», здобув перемогу в номінації «Фінансовий директор», а Володимир Кравцов, операційний директор і директор з виробництва «Агро-Регіон» - у номінації «Директор з виробництва».
Найкращим «Маркетинг директором» стала Юлія Каменєва, директор відділу маркетингу LNZ Group:
«Лідер повинен бути лідером з великої літери. За ним хоче слідувати команда, брати приклад, він має надихати на будь-які починання, і при взаємодії з ним член команди росте і розвивається так, як хоче. 
Ефективний менеджер однозначно повинен володіти високим рівнем IQ і EQ (емоційний інтелект), розбиратися в тому, про що говорить, бачити загальну картину бізнесу і мислити стратегічно, вміти надихати і мотивувати команду, бути прикладом і рольовою моделлю.




Дмитро Скорняков
Юлія Каменєва
Сергій Іщук



Селф-бренд зараз дуже важливий. Без нього все складніше будувати кар'єру, починати/продовжувати розвивати бізнес. Якщо немає бренду, ви не існуєте. Є багато різних інструментів, як донести цінність свого бренду і розповісти про свої справи: ЗМІ, тренінги, лекції, виступи, статті, інтерв'ю, сторінки в соціальних мережах тощо.
Іноді багаторічний досвід дуже важливий, а іноді він грає злий жарт, бо професіонал своєї справи стає заручником досвіду і перестає ризикувати, перестає виходити із зони комфорту, а отже, зникають прориви, out of the box рішення.
Стресова адаптивність до ситуації важлива завжди і на будь-якому етапі, як для профі з великим досвідом, так і для того, хто лише на початку шляху. Нині в нашому житті - скажений темп, і якщо не адаптуватися постійно, можна більше не зрушитися з місця».
Продовжуючи перелік номінацій і переможців, варто назвати Ксенію Прожогіну (директор департаменту управління персоналом та комунікацій МХП - «НR-директор»), Вадима Скрипника (начальник управління рослинництва агропромхолдингу «Астарта-Київ» - «Головний агроном»), Нонну Шмідік (директор департаменту комунікацій та соціальних проектів «Контіненталь Фармерз Груп» - «Директор з комунікацій та соціальних питань») і Сергія Іщука (директор технічний корпорації «Сварог Вест Груп» - «Головний інженер»).
«На мою думку, - переконаний Сергій Іщук, - можна прекрасно справлятись зі своїми обов'язками, не маючи багаторічного досвіду за плечима. Вміння швидко адаптуватись у стресовій ситуації, безперечно, є важливим для працівників, та найважливіше - вміння правильно діяти в таких ситуаціях, бо швидкі рішення вимагають чіткого плану дій і професійного погляду.
Репутація - один із найважливіших факторів роботи в будь-якій сфері. Бо якщо компанії вдається завоювати хорошу репутацію, значить вона змогла викликати довіру у своїх клієнтів і партнерів. А щоб досягнути хорошої репутації, потрібно розвивати свої переваги та нейтралізувати недоліки.
Найважливіше, що я хотів би порадити молодим спеціалістам, - любити свою справу. Це гарна основа для побудови власного успіху. Але в будь-яких змаганнях за титул «професіонал своєї справи» важливо не забувати залишатись людиною. Вміти взяти відповідальність за свої дії, бути дисциплінованим та зосередженим, щирим і безкорисливим, першочергово діяти на користь справи, а не заради власної наживи. І тоді можна досягти успіхів, до яких прагнеш».

Приємні несподіванки 
Про них подбали організатори - асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) і агенція UCABevent. Один із сюрпризів - встановлення національного рекорду. УКАБ за підтримки кейтерингової компанії запекла на грилі 1000 половинок яблук з медом і корицею за найменший проміжок часу – 30 хвилин. Смачним десертом частували всіх бажаючих.
А ще на учасників польової події чекав розіграш цінних призів. Подарунки надали компанії New Holland, «Гран Формат», Amazone, Amako, «Агро-Спец-Запчастина», Horsch, «Політехніка», Trimble, Great Plains, Lemken, Kuhn, «Альбіон», Limagrain, «Волинська Фондова Компанія», Bueling, «Інноваційні аграрні технології», Аstra, «Прайм Лаб Тек», Titan Machinery та AgroOne.
Наступного року захід обіцяє бути ще більш масштабним.





Схожі новини
  • ​Найбільша площа для практичних випробувань техніки представлена на Битві Агротитанів 2019
  • UCABevent запрошують Вас на велику польову подію УКАБ Агротехнології
  • На Дні агротехнологій УКАБ експерти оцінили роботу сівалок
  • На Дні агротехнологій УКАБ експерти оцінили роботу сівалок
  • Наймасштабніша виставка техніки «Битва Титанів 2016» відбудеться вже цього тижня

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.