Обласна влада Дніпропетровщини запевняє, що підстав для підвищення цін на хліб немає. Борошномельні та хлібопекарські підприємства регіону мають достатній запас сировини. За словами голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Любовича, щомісяця хлібопекарські підприємства області потребують 20,8 тисячі тонн зерна. До кінця маркетингового року (тобто до наступного врожаю) Дніпропетровщина повністю забезпечена зерном. Хлібозаводи і пекарні купують борошно за цінами на 10—15% нижчими за ринкові. Зокрема щомісяця з аграрного державного інтервенційного фонду вони отримують 8,2 тисячі тонн такого борошна, а з регіонального стабілізаційного фонду — 2,75 тисячі тонн. Це дає можливість випікати хліб, який має найвищий попит, за стабільними цінами.