До продуктів, які протягом останніх п’яти років виявились найбільш генетично модифікованими, до складу яких, зрештою, входять соя та кукурудза, належать – ковбасні вироби, пельмені, соєве молоко, цукерки, шоколад, торти. Про це повідомив головний спеціаліст управління Держсанепідемслужби у Львівській області Мирослав Гушул. За його словами, всього в Україні налічується близько 37 лабораторій, що проводять подібні дослідження, зокрема, 15 лабораторій належать Укрметстандарту. «Наша лабораторія Львівського обласного центру у минулому році проводила дослідження на вміст у продуктах генетично модифікованих організмів. Всього було досліджено 250 проб харчових продуктів, з них якісним методом було виявлено наявність ГМО у 2,7% проб. В основному, це хлібобулочні вироби», - розповів Мирослав Гушул.