Аграрний тиждень. Україна
» » Названо продукти, де найчастіше трапляється ГМО
» » Названо продукти, де найчастіше трапляється ГМО

Названо продукти, де найчастіше трапляється ГМО


До продуктів, які протягом останніх п’яти років виявились найбільш генетично модифікованими, до складу яких, зрештою, входять соя та кукурудза, належать – ковбасні вироби, пельмені, соєве молоко, цукерки, шоколад, торти. Про це повідомив головний спеціаліст управління Держсанепідемслужби у Львівській області Мирослав Гушул. За його словами, всього в Україні налічується близько 37 лабораторій, що проводять подібні дослідження, зокрема, 15 лабораторій належать Укрметстандарту. «Наша лабораторія Львівського обласного центру у минулому році проводила дослідження на вміст у продуктах генетично модифікованих організмів. Всього було досліджено 250 проб харчових продуктів, з них якісним методом було виявлено наявність ГМО у 2,7% проб. В основному, це хлібобулочні вироби», - розповів Мирослав Гушул.





Схожі новини
  • В Україні з’являться лабораторії, де визначатимуть вміст ГМО в продуктах
  • Управління Держсанепідслужби у Львівській області регулярно проводить ручний санітарний контроль харчових продуктів, мета якого – виявлення вмісту ген
  • ВР має намір дозволити маркувати продукти тільки, якщо в них міститься понад 0,9% ГМО
  • ВР має намір дозволити маркувати продукти тільки, якщо в них міститься понад 0,9% ГМО
  • У 2011 році Держветфітослужба провела 216 проб кормів на вміст ГМО

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.