Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Названо продукти, де найчастіше трапляється ГМО
АТУ»Новини»Названо продукти, де найчастіше трапляється ГМО

Названо продукти, де найчастіше трапляється ГМО

01 лютий, Розділ Новини, переглядів 4 169

До продуктів, які протягом останніх п’яти років виявились найбільш генетично модифікованими, до складу яких, зрештою, входять соя та кукурудза, належать – ковбасні вироби, пельмені, соєве молоко, цукерки, шоколад, торти. Про це повідомив головний спеціаліст управління Держсанепідемслужби у Львівській області Мирослав Гушул. За його словами, всього в Україні налічується близько 37 лабораторій, що проводять подібні дослідження, зокрема, 15 лабораторій належать Укрметстандарту. «Наша лабораторія Львівського обласного центру у минулому році проводила дослідження на вміст у продуктах генетично модифікованих організмів. Всього було досліджено 250 проб харчових продуктів, з них якісним методом було виявлено наявність ГМО у 2,7% проб. В основному, це хлібобулочні вироби», - розповів Мирослав Гушул.





Схожі новини
  • Управління Держсанепідслужби у Львівській області регулярно проводить ручний санітарний контроль харчових продуктів, мета якого – виявлення вмісту ген
  • У 2011 році Держветфітослужба провела 216 проб кормів на вміст ГМО
  • ВР має намір дозволити маркувати продукти тільки, якщо в них міститься понад 0,9% ГМО
  • ВР має намір дозволити маркувати продукти тільки, якщо в них міститься понад 0,9% ГМО
  • В Україні з’являться лабораторії, де визначатимуть вміст ГМО в продуктах

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.