Аграрний тиждень. Україна
» » Торік виробництво сільськогосподарської продукції на Прикарпатті збільшилося на 12%
» » Торік виробництво сільськогосподарської продукції на Прикарпатті збільшилося на 12%

Торік виробництво сільськогосподарської продукції на Прикарпатті збільшилося на 12%


Одним з вагомих здобутків кропіткої роботи фахівців Державного агентства земельних ресурсів України, які створили електронний кадастр, є те що уже сьогодні, за кілька місяців після початку роботи нової системи, розкривається маса зловживань, які були до цього. З іншого боку, 99% всіх зловживань, які були до цього – вже неможливі, – зауважив Голова Держземагентства України Сергій Тимченко.

У той же час, сьогодні завдяки Національній кадастровій системі, яка запрацювала з 1 січня 2013 року, кожен українець через Інтернет має вільний доступ до інформації про землю.

“Ми зробили аерофотозйомку всієї України, потім отримані дані оцифрували, отримали електронну карту. Тепер кожен бажаючий в онлайн-доступі може побачити відкриту інформацію, починаючи від кордону України, межі областей, межі населених пунктів, а також межі своєї ділянки, її площу і цільове призначення”, – наголошує керівник земельного відомства.

Він також підкреслив, що завдяки новій системі зростає захищеність власності землевласників. “Перше – це той кадастровий номер, який ми присвоюємо земельній ділянці, і це є основна гарантія власності на неї. Друге – швидкість оформлення, яка дає повну автоматизацію системи. І третє – захищеність земельної ділянки”, – відзначає Сергій Тимченко.






Схожі новини
  • Сергій Тимченко: З початку року в Національній кадастровій системі зареєстровано майже 400 тис. нових земельних ділянок
  • Публічна кадастрова карта – робота над помилками
  • З 1 січня 2012 року інформація про усі земельні ділянки у межах України - у вільному доступі
  • Сергій Тимченко: В Україні є кадастр – прозорий, автоматизований і високотехнологічний
  • Кожен українець матиме доступ до публічної кадастрової карти

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.