Аграрний тиждень. Україна
» » Посівна кампанія: аграрії Харківщини підрахували, скільки їм треба грошей та кредитів
» » Посівна кампанія: аграрії Харківщини підрахували, скільки їм треба грошей та кредитів

Посівна кампанія: аграрії Харківщини підрахували, скільки їм треба грошей та кредитів


За підсумками збирання врожаю в минулому році десь третина сільгосппідприємств Харківщини домоглися нижчих результатів, ніж середні по своїх районах.

Директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Віталій Панов під час обласної наради з питань підготовки до весняно-польових робіт приділив цьому велику увагу.

За його словами керівництву райдержадміністрацій слід докласти всіх зусиль для виправлення такої негативної ситуації.

- Зараз 61% озимих культур знаходиться у доброму стані, 38% у задовільному і лише 1% у слабкому та зрідженому стані, - зазначив Віталій Панов. - До того ж аграріям сприяють і хороші погодні умови, а тому в декого може скластися враження, що врожай буде дорідним, якщо і не проводити в повному обсязі всі агрооперації. Такого немає бути і ніякі відмовки про дефіцит коштів не будуть розглядатися. Тим паче, що зараз Державна продовольчо-зернова корпорація України пропонує вигідні умови для селян у плані укладання форвардних контрактів. І для того щоб минулорічна ситуація не повторилася, всім слід дотримуватися всіх правил гри.

До речі, на весь комплекс весняно-польових робіт на Харківщині має бути витрачено 2 млрд 141 млн грн. З них 1 млрд 723 млн грн. складатимуть власні кошти сільгосппідприємств, а 438 млн грн - запозичені, з яких 280 млн грн - банківські кредити.





Схожі новини
  • На Херсонщині отримано сходи озимих зернових на 98% від посіяного
  • Весняна посівна обійдеться полтавським аграріям в 3,2 млрд грн
  • Аграрії Херсонщини залучили 75 мільйонів гривень кредитів для весняно-польових робіт
  • Ще в листопаді минулого року Аграрний фонд розпочав укладення форвардних контрактів із сільгоспвиробниками на поставки зерна нового врожаю
  • У більшості регіонів озимі знаходяться в доброму та задовільному стані

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.