Аграрний тиждень. Україна
» » Сільське господарство дасть близько половини росту ВВП України в 2013 році — експерт
» » Сільське господарство дасть близько половини росту ВВП України в 2013 році — експерт

Сільське господарство дасть близько половини росту ВВП України в 2013 році — експерт


Зростання ВВП України в 2013 році може скласти близько 2%, при цьому близько 50% цього зростання дасть сільське господарство. Таку думку висловив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.
“Я б припустив, що, загалом, ми в праві чекати економічного зростання, принаймні, в районі 2%. При цьому, сільське господарство і, пов’язані з ним виробництва, можуть дати додатковий внесок для збільшення ВВП країни як мінімум на 1%”, — сказав О.Устенко. Такий висновок, за словами експерта, він зробив на прогнозах зростання врожаю в поточному році на 10% у порівнянні з 2012 роком. “На чому я це базую, на тому, що очікування щодо врожаю в цьому році як мінімум на 10% вищі за минулорічний”, — зазначив він. При цьому, підкреслив О.Устенко, при правильному проведенні урядом України монетарної та фіскальної політики цей сектор економіки країни може отримати додаткове зростання. “З сільським господарством пов’язана і харчова промисловість, і машинобудування, і при правильному проведенні монетарної і фіскальної політики цей сектор може отримати додаткове зростання”, — сказав експерт.





Схожі новини
  • Знизиться чи зросте 2013 року ВВП України — вирішувати аграріям
  • АПК може забезпечити 1% зростання ВВП України в 2013 році - Фонд Блейзера
  • Експерти прогнозують зростання агровиробництва в Україні
  • Розвиток внутрішнього виробництва і с/г дозволить забезпечити зростання ВВП до 3,5% - експерт
  • Динаміка економічного зростання в Україні збережеться в серпні на фоні нового врожаю - експерт

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.