Аграрний тиждень. Україна
» » Рада відхилила закон про державну підтримку сільського господарства
» » Рада відхилила закон про державну підтримку сільського господарства

Рада відхилила закон про державну підтримку сільського господарства


Верховна Рада відхилила Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України" з пропозиціями Президента України від 6 серпня (№0980).

Як передає кореспондент УНІАН, за пропозицію Президента відхилити даний закон проголосували 206 із 384 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.

Депутати не змогли подолати вето Президента 9 голосами із 376 зареєстрованих в сесійній залі депутатів.

У результаті закон вважається відхиленим.

Як зазначається у висновку Головного науково-експертного управління ВР на пропозиції Президента до відповідного закону, Президент України пропонує відхилити прийнятий ВР 4 липня Закон України “Про внесення змін до Закону України “Про державну підтримку сільського господарства України”.

Зокрема, це пояснюється тим, що запропонований у ньому механізм реалізації чи безоплатної передачі Аграрним фондом об'єктів державного цінового регулювання з державного інтервенційного фонду визначеному постачальнику є таким, що порушує конституційні принципи конкуренції, суперечить Бюджетному кодексу України, містить ризики застосування корупційних схем при розпорядженні об'єктами державного цінового регулювання та може призвести до непрогнозованих втрат бюджетних коштів.





Схожі новини
  • Парламент зарахував сільгоспкооперативи до некомерційних суб'єктів господарювання
  • ВР не підтримала 2 законопроекти про продовження мораторію на продаж сільгоспземель
  • Рада розширила повноваження Аграрного фонду
  • Янукович підписав закон про пільгові кредити сільським забудовникам
  • Перепогоджено проект Закону України "Про доповнення Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України"

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.