Україна в січні - лютому експортувала 18,7 тис. т м'яса птиці та субпродуктів (у 3,3 рази більше, ніж за аналогічний період 2012 р.), повідомила Державна митна служба. Так, у грошовому вираженні експорт цієї продукціі збільшився в 3,9 рази (до $32,4 млн.). А імпорт м'яса птиці і субпродуктів скоротився на 12% (до 10,1 тис. т), але в грошовому еквіваленті зріс на 20% і склав $12,6 мільйонів.
«У 2013 р. українські підприємства планують подвоїти продажі курячого м'яса за кордон, - говорить Олександр Бакуменко, голова ради директорів Союзу птахівниківУкраїни. – Якщо торік ми експортували 81 тис. т, то в цьому буде 140-160 тис. тонн». Це відбудеться, в першу чергу, за рахунок нарощування виробничих потужностей лідерів ринку - «Миронівського хлібопродукту» і «Агромарсу», частка яких в загальному обсязі промислового виробництва становить близько 50% і 15% відповідно.