Аграрний тиждень. Україна
» » З України намагалися вивезти 66 тонн заражених зернових
» » З України намагалися вивезти 66 тонн заражених зернових

З України намагалися вивезти 66 тонн заражених зернових


Державні інспектори з карантину рослин виявили в Івано-Франківській області вантаж проса вагою 44 тонни, який був заражений небезпечним карантинним бур’яном. Також 22 тонни зараженого проса виявили у Чернігівській області. Наразі до вантажів вживаються фітосанітарні заходи.
В Івано-Франківській області, в пункті карантину рослин «Тисменицький» інспектори з карантину рослин виявили 44 тонни зараженого проса. Вантаж готувався до відправлення до Італії. Проте в ньому вітчизняні фітосанітари виявили амброзію полинолисту. Оскільки цей карантинний бур’ян небезпечний не лише для сільгоспугідь, а й для здоров’я людини, було рекомендовано здійснити очищення вантажу.
Окрім того, цей шкідливий бур’ян було виявлено у Чернігівській області у вантажі вагою 22 тонни, який прямував до Білорусі. Наразі до вантажу вживаються необхідні фітосанітарні заходи.





Схожі новини
  • На Одещині виявлено 7 тонн зараженого соняшнику з Молдови
  • В імпортних турецьких помідорах були знайдені карантинні організми
  • Разом із рослинною продукцією до України намагалися завезти 15 видів карантинних організмів
  • В Україні забракували молдавський соняшник та іспанський салат
  • У п’ятьох областях виявили вогнища карантинних організмів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.