Аграрний тиждень. Україна
» » На Житомирщині посіяно майже 45% ранньої групи зернових культур
» » На Житомирщині посіяно майже 45% ранньої групи зернових культур

На Житомирщині посіяно майже 45% ранньої групи зернових культур


Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Микола Дейсан, спілкуючись із журналістами. Загалом під ранні зернові культури цьогоріч на полях господарств області відведено близько 77 тис. га.
«На сьогодні зерновими культурами ранньої групи вже засіяно близько 33 тис. га. Добова потужність посівів становить 12 тис. га. Але задля вчасного виконання запланованого обсягу робіт ми маємо вийти на показник 15 тис. га за добу», – пояснив заступник голови облдержадміністрації Микола Дейсан під час Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу – в твоїх руках» у Краснобірському лісництві ДП «Радомишльське лісове та мисливське господарство».
Основні культури, зокрема – яра пшениця, ячмінь, горох, зернобобові, кукурудза, соя, соняшник, цукрові буряки – будуть посіяні до Великодня, а згодом – і кукурудза на силосі, кормові культури, гречка і просо.





Схожі новини
  • В Україні розпочалися жнива
  • Посівні площі під сільгоспкультурами в Україні збільшаться в Україні до 19,4%.
  • Аграрії планують засіяти ярими зерновими культурами 8,2 мільйона гектарів
  • На Чернігівщині молотять кукурудзу та соняшник
  • Олександр Демидов: Весняно-польові роботи підходять до завершення

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.