Аграрний тиждень. Україна
» » У сфері земельних відносин прийнято багато нововведень, які сприятимуть розвитку агропромислової галузі України
» » У сфері земельних відносин прийнято багато нововведень, які сприятимуть розвитку агропромислової галузі України

У сфері земельних відносин прийнято багато нововведень, які сприятимуть розвитку агропромислової галузі України


Заступник Голови Держземагентства України Євген Бердніков у доповіді на Всеукраїнському аграрному форумі, що відбувся у Харкові, розповів про актуальні питання земельних відносин та нагальні проблеми щодо реєстрації договорів оренди. Зокрема, він зазначив, що за рік було прийнято багато нововведень у сфері земельних відносин, які сприятимуть розвитку агропромислової галузі України.
Порядок реєстрації договорів оренди земельних ділянок та функції кадастрових реєстраторів – одне з головних питань, які обговорювалися на форумі. Так, на Харківщині, як і загалом в Україні, щодня зростають темпи реєстрації земельних ділянок та видачі витягів з Поземельної книги. У регіоні за 2013 рік станом на початок квітня: проведена Державна реєстрація 7731 земельної ділянки; надано 2231 витяг з Державного земельного кадастру.
Ще одним не менш важливим питанням, як наголосив Євген Бердніков, стала необхідність розробки проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозмін та впорядкування угідь, бо саме це дозволить зберегти сільськогосподарські землі України.





Схожі новини
  • Щохвилини фахівці Держземагентства реєструють 5 земельних ділянок
  • Щохвилини фахівці Держземагентства реєструють 5 земельних ділянок
  • Сергій Тимченко: З початку року в Національній кадастровій системі зареєстровано майже 400 тис. нових земельних ділянок
  • Протягом року середній розмір орендної плати за земельні паї збільшився у 1,5 раза
  • Держземагентство представило стратегію розбудови Державного земельного кадастру

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.