Аграрний тиждень. Україна
» » Землевпорядники Криму активізують роботи щодо охорони земель
» » Землевпорядники Криму активізують роботи щодо охорони земель

Землевпорядники Криму активізують роботи щодо охорони земель


– На сьогодні на території Автономної Республіки Крим площа малопродуктивних, деградованих та техногенно-забруднених земель, що підлягають консервації, становить більше 3,3 тис. га, а земель, що потребують рекультивації – 3,8 тис. гектарів, – зазначив Голова Рескомзему Олександр Чабанов сьогодні у Всесвітній день боротьби з опустелюванням і засухою.
Наразі землевпорядники Рескомзему проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з органами місцевого самоврядування та сільгоспвиробниками щодо питань консервації деградованих і малопродуктивних земель, рекультивації порушених земель, проведення інвентаризації земель водного фонду, встановлення меж прибережних захисних смуг вздовж річок, морів, інвентаризації земель, створення захисних лісових насаджень, а також складання схем землеустрою і техніко-економічних обгрунтувань використання та охорони земель згідно з Республіканською програмою використання та охорони земель в АРК на 2010-2015 роки.

Довідково:
Серед екопроблем, що впливають на людину та її здоров’я в довгостроковому плані, слід виділити деградацію земель, тобто опустелювання, що є незворотною зміною ґрунту і рослинності та зниженням біологічної продуктивності, яка призводить до перетворення території в пустелю. Усього в світі схильно до опустелювання понад 1 млрд га земель практично на всіх континентах. Якщо ерозія – недуга ландшафту, то опустелювання – його смерть, вважають землевпорядники Рескомзему.





Схожі новини
  • Держбюджетом України на інвентаризацію земель на території Криму передбачено 9,7 млн. гривень
  • На Донеччині законсервовано майже 5 тисяч гектарів деградованих земель
  • Одещина: На відшкодування сільсько- та лісогосподарського виробництва надійшло 3,5 млн.грн.
  • Держбюджетом передбачено 9,7 млн. грн. на інвентаризацію земель сільськогосподарського призначення у Криму
  • Відомості з інвентаризації земель підлягають внесенню до Державного земельного кадастру

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.