Аграрний тиждень. Україна
» » Автоматизація лише однієї операції дозволить заощадити 37 650 тисяч пачок паперу
» » Автоматизація лише однієї операції дозволить заощадити 37 650 тисяч пачок паперу

Автоматизація лише однієї операції дозволить заощадити 37 650 тисяч пачок паперу


Після запуску з початку цього року Національної кадастрової системи (НКС) документообіг у паперовому вигляді у земельному відомстві зменшився щонайменше на 50 відсотків. Так, донедавна для формування Поземельної книги державні реєстратори щодня витрачали 150 тисяч аркушів паперу, що за підсумками року становило 75 300 пачок (по п’ять сотень аркушів офісного паперу у кожній з них).
За твердженням Генерального директора ДП “Центр Державного земельного кадастру” Андрія Тарнопольського, автоматизація лише однієї операції та зміни стандартів і вимог до оформлення документів дозволить протягом року заощадити значні кошти на придбання 37 650 тис. пачок паперу та зберегти щонайменше 10 соток лісу, який мав піти під сокиру для виготовлення паперу.
Це лише перший крок на шляху створення та автоматизації виробничих процесів. З часом, коли громадяни звикнуть до роботи з комп’ютерними системами, коли зросте довіра користувачів до Національної кадастрової системи, з кожним днем усе менше буде витрачатись матеріальних засобів та часу на друк документів, особливо проміжної ланки.
А тим часом робота у цьому напрямі триває. Фахівці щоденно переводять в електронний вигляд і заносять до баз даних понад 400 тис. документів.





Схожі новини
  • Сергій Тимченко: З початку року в Національній кадастровій системі зареєстровано майже 400 тис. нових земельних ділянок
  • Землевпорядники зареєстрували третину мільйона земельних ділянок
  • Із початку року на Донеччині в Державному земельному кадастрі зареєстровано 4,4 тис. ділянок
  • Сергій Тимченко: В Україні є кадастр – прозорий, автоматизований і високотехнологічний
  • Впровадження Публічного земельного кадастру забезпечить вільний доступ громадян до інформації про землю

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.