Аграрний тиждень. Україна
» » Чисельність поголів'я крупної рогатої худоби в Харківській області збільшилась на 3,8%
» » Чисельність поголів'я крупної рогатої худоби в Харківській області збільшилась на 3,8%

Чисельність поголів'я крупної рогатої худоби в Харківській області збільшилась на 3,8%


На 1 травня поточного року в Харківській області утримувалося 229,7 тисяч голів великої рогатої худоби. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

«У порівнянні з 1 травня 2012 року чисельність поголів'я ВРХ в області збільшилась на 8,4 тис. голів (на 3,8%). Із загальної кількості худоби в усіх категоріях господарств області утримувалось 99,1 тис. корів. Також у регіоні налічувалося 281,2 тис. голів свиней, 101,2 тис. голів овець та кіз, 10 млн. голів птиці», – поінформував він.

Також Юрій Сапронов зазначив, що кількість великої рогатої худоби, яка утримувалася в області у господарствах населення на початок травня, збільшилася на 5,8 тисяч голів порівняно з початком травня 2012 року.

«Населення регіону містить більше половини стада ВРХ, в тому числі понад 60% всіх корів. Збільшилася порівняно з початком травня минулого року і чисельність великої рогатої худоби, яка утримується сільгосппідприємствами, до 106,3 тис. голів, тобто на 2,6 тис. голів», – підкреслив заступник голови ОДА.





Схожі новини
  • Обсяги сільськогосподарського виробництва у січні-квітні 2013 року збільшились на 5,1%
  • На Вінниччині зросли обсяги виробництва молока та реалізації м'яса
  • На Одещині збільшилося поголів'я крупної рогатої худоби
  • У Харківській області збільшується поголів'я великої рогатої худоби
  • Поголів'я ВРХ в Україні за 9 міс. 2012 р. збільшилося на 1% - до 5,04 млн голів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.