Аграрний тиждень. Україна
» » Розроблено умови страхування майбутнього врожаю озимих зернових
» » Розроблено умови страхування майбутнього врожаю озимих зернових

Розроблено умови страхування майбутнього врожаю озимих зернових


Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, розробила умови страхування майбутнього урожаю озимих зернових культур з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на весняно-літній період, йдеться в повідомленні регулятора, яке має в своєму розпорядженні УНІАН.

Згідно з проектом розпорядження Нацкомфінуслуг, ризиками зі страхування урожаю, зокрема, є град, удари блискавки, землетрус, лавина, зсуви, селі, сильний вітер, пилова буря, шквали, смерч, суховій, сильні і/або тривалі дощі, повінь, паводок, вимокання, засуха, хвороби рослин тощо.

Крім того, проектом розпорядження передбачено умови страхування, стандартні страхові тарифи, стандартний договір страхування і форми документів за висновком і супроводом його, форма акту огляду площ посівів озимих тощо.

Як повідомляв УНІАН, українські страхові компанії, які працюють на ринку агрострахування, у 2012 андеррайтинговому році (АР, осінь 2011 року (посів сільгоспкультур) - осінь 2012 року (збір урожаю)) зібрали страхових платежів на суму 130,4 млн грн, що на 4,3% менше за показник 2011 андеррайтингового року.





Схожі новини
  • Держава допомагатиме аграріям страхувати кукурудзу, сою та цукровий буряк
  • Аграріям визначили умови та перелік документів для отримання права на компенсацію страхового платежу
  • Кабмін затвердив порядок держпідтримки при страхуванні озимої пшениці
  • В держбюджеті передбачено 70 млн грн на страхування озимої пшениці від втрат
  • Янукович підписав закон про особливості страхування сільгосппродукції з державною підтримкою

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.