В Україні від початку року на 9,3% зросла реалізація на забій у живій вазі худоби та птиці. Відповідно, збільшилося і виробництво яловичини, курятини та свинини. Таких результатів вдалося досягнути, в тому числі, й завдяки державним програмам підтримки галузі. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
«Напрямок тваринництва стає все більш привабливим не лише для великих виробників, але й для селян. І держава робить максимум, аби стимулювати розвиток галузі як через сільгосппідприємства, так і через господарства селян. Тому для одноосібників діє низка програм фінансової підтримки. Що ж до великотоварного виробництва, то наразі ми шукаємо привабливу модель для іноземного інвестора в цю галузь», − зазначив Міністр.
Микола Присяжнюк повідомив, що у першому півріччі всі категорії господарств показали суттєве зростання. Так, обсяги реалізації худоби та птиці на забій зросли на 9,3%. Відповідно, збільшилося і виробництво м’яса. Так, яловичини вироблено на 1,4% більше, свинини − на 7,1%, і курятини – на 14,2%.
«Зростанню показників у галузі тваринництва сприяють державні програми підтримки. Зокрема, селянам, фермерам і кооператорам нараховується дотація за здану на переробні підприємства худобу. Це дає змогу селянам отримувати кошти, при цьому оминаючи посередників, які штучно занижують ціну», − зауважив Микола Присяжнюк.