Аграрний тиждень. Україна
» » Присяжнюк: Україна наростила обсяги експорту зерна на 24%
» » Присяжнюк: Україна наростила обсяги експорту зерна на 24%

Присяжнюк: Україна наростила обсяги експорту зерна на 24%


Україна вже продала за кордон 1,7 мільйона тонн зерна, що на 24% більше, ніж минулого маркетингового року. Щоб активізувати експорт, Уряд наразі активно працює над здешевленням логістичних послуг для операторів ринку. Про це заявив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
«Станом на 7 серпня вже 1,7 мільйона тонн вітчизняного збіжжя надійшло на іноземні ринки. Окрім того, ще майже 1,5 мільйона тонн зерна доставлено до припортових елеваторів та майже 190 тисяч тонн завантажено на кораблі», − зазначив Микола Присяжнюк.
Міністр нагадав, що Уряд зараз активно працює над здешевленням вартості логістичних послуг. Зокрема, створена спеціальна міжвідомча група для вирішення цього питання.
«Цьогорічний експорт зернових буде рекордним. Відповідно, система логістики має працювати чітко, як годинник. Тому ми продовжуємо працювати над тим, аби лінійні елеватори, залізничні перевезення, припортова перевалка працювали злагоджено та ефективно», − додав Микола Присяжнюк.





Схожі новини
  • Від початку маркетингового року Україна збільшила експорт зернових на 2 мільйона тонн
  • Експорт українського зерна перевищив 20 мільйонів тонн
  • З початку 2012/2013 маркетингового року Україна наростила експорт зерна на 5 мільйонів тонн
  • Україна експортувала майже 18 мільйонів тонн зернових
  • Україна експортувала 11,5 мільйона тонн зерна

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.