Чимало американських аграріїв переконані, що падіння осінніх ф'ючерсів на кукурудзу обумовлено, переважно, технічними чинниками і не адекватне реальній ситуації, що складається на полях. Фермери всерйоз стурбовані повільною вегетацією кукурудзи і тим, як це може відобразитися у майбутньому, повідомляє ІЦ УАК.
Форвардні продажі майбутнього врожаю йдуть мляво, багато виробників всерйоз розраховують на неврожай і підйом цін в наступному сезоні. Так, на думку Ларрі Біланда, фермера із сорокарічним стажем, дивлячись на посіви кукурудзи в Айові, які до останнього часу зросли ледь по коліно, він упевнений: чверть місцевої кукурудзи не встигне дозріти до холодів. У засіках у фермера ще зберігається чимало зерна кукурудзи старого врожаю, та він не поспішає його продавати, вичікуючи зростання цін після жовтня місяця.
У своїх прогнозах, він, як і багато інших фермерів з Великих Рівнин, спирається на думку цілого ряду незалежних аналітиків з Айови і Іллінойсу, які піддають сумніву прогнози USDA щодо американського врожаю кукурудзи.