Аграрний тиждень. Україна
» » До 2017-го випустять 8 тисяч комбайнів
» » До 2017-го випустять 8 тисяч комбайнів

До 2017-го випустять 8 тисяч комбайнів


Херсонський машинобудівний завод спільно з німецькою компанією CLAAS планують зібрати близько 8 тисяч зернозбиральних комбайнів до 2017 року. Вироблять техніку в межах українсько-німецького інвестиційного проекту, повідомив у ЗМІ директор Департаменту інженерно-технічного забезпечення та сільськогосподарського машинобудування Мінагрополітики Олександр Григорович.
Він зазначив, що на підприємстві збиратимуть комбайн «Tucano-440», пропускна здатність якого − 12 кг зерна за секунду. В Україні особливий попит на такі комбайни мають підприємства, в яких врожайність зернових становить 50-60 ц/га.
«Потреба в таких високопродуктивних машинах зараз становить 50% від усього парку, який існує. А в перспективі кількість зернозбиральних комбайнів різної потужності має становити 75 тисяч», − зазначив Олександр Григорович.
Директор Департаменту також наголосив, що нині у структурі вітчизняного зернозбирального парку 75% комбайнів працюють понад 15 років. Переважно це машини радянського зразку і навантаження на кожен становить понад 200 га проти, наприклад, 50 га на один комбайн у країнах Європи.
Олександр Григорович нагадав, що учасниками проекту, крім Херсонмашу та компанії CLAAS, є Європейський банк реконструкції та розвитку, Національна акціонерна компанія «Украгролізинг», Страхова компанія «Гермес».






Схожі новини
  • Присяжнюк: Уряд має забезпечити кожного дрібного та середнього сільгоспвиробника сучасною технікою
  • В областях працюють 56 тисяч комбайнів для збору зерна
  • Цьогріч в Україні ХМЗ спільно з Claas почне випуск високопродуктивного комбайну
  • Виробництво української сільгосптехніки зменшилось у 10 разів – Мінагропрод
  • В Україні планують розпочати спільне з компанією CLAAS виробництво зернозбиральних комбайнів і тракторів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.