Україна розглядає можливість збільшення постачання сільгосппродукції на ринок Республіки Корея. Зокрема, йдеться про вітчизняне зерно, соняшникову олію та кондитерку. Окрім того, Україна готується розпочати експорт м’яса на корейський ринок. Про йшлося під час зустрічі Міністра аграрної політики та продовольства Миколи Присяжнюка з Президентом Асоціації міжпарламентських зв’язків з Україною Національної Асамблеї Республіки Корея Чо Джонг Сік.
«Для нас важливо, щоб 10-15% сільгосппродукції та продуктів харчування, які імпортує Корея, були українськими. Так, вже торік Україна успішно розпочала експорт овочів до Кореї. Однак ми маємо хороший потенціал також і з інших позицій. Зокрема, Україна вже найближчим часом планує увійти до числа основних постачальників зерна до Кореї», − зазначив Микола Присяжнюк. Міністр наголосив, що якість українського зерна вже визнана низкою країн регіону, зокрема, Китаєм, Японією, Бангладеш. Тому відкриття корейського ринку саме на часі. Своєю чергою, корейська сторона підтвердила зацікавленість у закупівлі українського зерна, м’яса та іншої сільгосппродукції. Окрім того, Республіка Корея розглядає можливість посилення інвестування українського аграрного сектору. Микола Присяжнюк також зауважив, що наразі Україна готується розпочати постачання м’яса до Кореї. Для цього вже завершується сертифікація відповідних українських підприємств. «Однак ми розглядаємо не лише ринок зерна та м’яса. Україна може розширити присутність і іншої вітчизняної сільгосппродукції в Кореї, наприклад, соняшникової олії та кондитерки», − додав Микола Присяжнюк. Міністр також наголосив, що Україна зацікавлена у збільшенні інвестування сільського господарства з боку Кореї. Так, уже розробляються закони, що гарантуватимуть захист іноземних інвестицій, у тому числі в аграрний сектор.
Прес-служба Мінагрополітики