Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні запроваджено нові акцизні марки на тютюн та алкоголь
» » В Україні запроваджено нові акцизні марки на тютюн та алкоголь

В Україні запроваджено нові акцизні марки на тютюн та алкоголь


В Україні з 1 вересня запроваджено нові акцизні марки з посиленим захистом для маркування алкоголю та тютюнових виробів.


Як поінформували у Міністерстві доходів і зборів, марки акцизного податку нового зразка відрізняються від старих графічним дизайном та кольоровою гамою. Кожна марка має графічний захисний елемент, який містить інформацію в закодованому вигляді. Цей захисний елемент не може бути відтворений шляхом сканування, копіювання та друку. Марки акцизного податку для алкогольних напоїв містять не менше чотирьох фонових сіток, для тютюнових виробів – не менше трьох, пише Укрінформ.

У зв’язку із посиленням системи захисту нових зразків марок акцизного податку їх вартість зросла: на алкогольні напої – до 0,27 грн за 1 шт., тютюнові вироби – 0,142 грн за 1 шт.

Таким чином, обґрунтованим є збільшення вартості однієї пляшки алкогольного напою на 0,167 грн, однієї пачки тютюнових виробів – на 0,087 грн.

У Міндоходів нагадують, що розмір плати за марки акцизного податку з 2008 року не збільшувався. При цьому мінімальна ціна на горілку у 2008 році становила 14 грн, в 2013 році – 30,1 грн. Середня ціна на сигарети з фільтром у 2012 році становила 9,43 грн, що порівняно з 2008 роком у 2,8 раза більше (3,34 грн).





Схожі новини
  • Алкоголь та тютюн продаватимуть до кінця старих акцизів
  • Нові акцизні марки на алкоголь і тютюн виведуть з тіні до 10% ринку, - Міндоходів
  • Столична податкова нагадала про набуття чинності новими акцизними марками на алкоголь і тютюн з 1 травня
  • Кабмін підвищив вартість акцизних марок на алкоголь і сигарети у 2,6 рази
  • Нове міністерство хоче збільшити вартість акцизів на алкоголь та тютюн

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.