Аграрний тиждень. Україна
» » На Житомирщині будуються два потужні елеваторно-комбікормові комплекси
» » На Житомирщині будуються два потужні елеваторно-комбікормові комплекси

На Житомирщині будуються два потужні елеваторно-комбікормові комплекси


У с. Оліївка на Житомирщині розпочалось будівництво сучасного елеватора місткістю 110 тисяч тонн зерна одночасного зберігання. Тут буде працевлаштовано 100 місцевих жителів. «За останніх 3 роки в області введено в дію такі зерносховища, як «Світанок» в Ружинському районі (потужністю 100 тис. т), «Нібулон» у Чуднівському районі (80 тис. т), у Романівському районі (87 тис. т), - каже голова облдержадміністрації Сергій Рижук. - Будують елеватори по 5-6 тис. т у Новоград-Волинському, Попільнянському, Андрушівському районах».
Особливо важливим, на думку очільника області, є те, що продуктивний бізнес у виробничій сфері активно пішов на північну частину області., яка є глибоко поліською. Входження бізнесу означає перспективи розвитку для села, ремонт доріг, створення і покращення соціальної інфраструктури, поповнення місцевих бюджетів. Новий сучасний комплекс не тільки зберігатиме зерно, а й кожної години вироблятиме 10 т комбікорму, який споживатиме худоба, свині, кури. Це дасть змогу експортувати не напівфабрикати чи зерно, а м’ясо, яйця, молоко – готовий продукт. В Овруцькому районі ведеться будівництво такого ж сучасного елеваторно-комбікормового комплексу, яке планується завершити весною 2014 року, до початку збору ранніх зернових.





Схожі новини
  • На Полтавщині планують збудувати сушильні комплекси для кукурудзи в кожному районі
  • На Тернопільщині розпочато будівництво зернового елеватора потужністю 35 тис. тонн зберігання
  • Корпорація «Сварог Вест Груп» розпочала будівництво елеватора у Чернівецькій області
  • На Сумщині розпочато будівництво елеватора потужністю 40 тис. тонн
  • На Сумщині будуються сучасні сховища картоплі та зерна

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.