Аграрний тиждень. Україна
» » На Рівненщині закрили місцеві пункти пропуску через кордон
» » На Рівненщині закрили місцеві пункти пропуску через кордон

На Рівненщині закрили місцеві пункти пропуску через кордон


Такі заходи запровадили через випадки захворювання свиней на африканську чуму у Республіці Білорусь.

Про це інформує прес-служба Рівненської облдержадміністрації.

Тож нині на Рівненщині проїзд транспортом дозволено лише на міжнародних пунктах пропуску. Натомість місцеві – в Перебродах Дубровицького та Вичівці Зарічненського районах – для автомобілів закрили, доповіли першому заступнику голови облдержадміністрації Анатолію Юхименку на засіданні обласної протиепізоотичної комісії.

Водночас на міжнародних пунктах пропуску встановили дезінфекційні бар’єри. Також там працюватимуть дезінфектори. Крім того, громадян та транспорт при перетині кордону зі сторони Білорусі ретельно перевірятимуть, вилучаючи та знищуючи при цьому продукти тваринництва. Обмеження вводиться з метою недопущення занесення в область збудника африканської чуми, зауважив Анатолій Юхименко. Задля цього зобов’язав усі відповідні служби якісніше та злагодженіше працювати у карантинний період.

Також посилити контроль за ввезенням в область свиней і продуктів тваринного походження з інших регіонів. Разом із тим, за дорученням Анатолія Юхименка, на Рівненщині проводитимуть роз’яснювальну роботу з населенням щодо профілактики захворювання домашніх тварин.





Схожі новини
  • На Охтирщині вживаються заходи задля недопущення занесення збудника африканської чуми свиней
  • МНС: На рівненщині - 2 випадки захворювання на сказ
  • Від африканської чуми у свиней на Прикарпатті захищатимуться дезбар’єрами
  • Вірус африканської чуми свиней виявлено в селі на Запоріжжі
  • В Україні вжито заходи щодо недопущення ввезення африканської чуми свиней. Може постати загроза експорту с/х продукції

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.