Аграрний тиждень. Україна
» » Небезпечна знахідка
» » Небезпечна знахідка

    Небезпечна знахідка


    Небезпечна знахідка прямісінько у середмісті столиці. На одній з продовольчих баз зберігали понад 10 тонн сумнівної продукції. Заморожене м’ясо та риба не мали відповідних сертифікатів якості, відсутня була і інформація про походження сировини. Руслан Ніколайчук, заступник начальника відділу ветеринарної міліції м. Києва: «В ході відпрацювання вет міліцією була виявлена цей склад з продукцією». Увагу ветеринарів привернула не лише відсутність документів, а й недотримання елементарних вимог зберігання.
    Руслан Ніколайчук, заступник начальника відділу ветеринарної міліції м. Києва:
    «Рибна продукція, яловичина продукція як мінімум товарне сусідство плюс санітарні вимоги . дезінфекція». Утім так зберігають левову частку харчів, констатують у службі. 75 відсотків перевірених підприємств десь да нагрішать. Так з 12 тисяч перевірок - понад сім тисяч з порушеннями. Утім не чистих на руку виробників може бути і більше, не приховують у службі. Проте виявити досить складно. Адже про перевірки підприємців попереджають за кілька тижнів. Отож той має час приховати докази. А от стати непрошеними гостями міліція зможе, якщо депутати приймуть нову редакцію закону про якість та безпечність харчової продукції. Сергій Оксюта, отдел ветеринарной милиции: «Предусмотрен тот варіан, как раньше било. Без препятственно проходиттна подконтрольніе об’єкти. Эта норма будет в новом законе. Но будет она принята это твопрос. Поє ому ми ждем его с нетерпением». А от виробників закон змусить перейти на європейські стандарти контролю якості та безпечності харчів. Віталій Башинський, Заступник Голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України: «Процес контролю в інших державах світу, та запропонований проектом в Україні відноситься до введення в обов’язковому порядку жорсткої системи самоконтролю всіх процесів виробництва. А не тільки готового кінцевого продукту».
    На зелене світло з верховної ради чекає майже півтори сотні працівників служби. Утім у якості харчів мають бути зацікавлені і самі споживачі. Уважно читати етикетку, запитувати про дозволи. І Якщо запідозрили щось не чисте – повідомляти правоохоронцям. Адже це не лише турбота про власне здоров’я, а й про про продовольчу безпеку держави.





    Схожі новини
  • Ветеринари вилучили в Криму 250 кг небезпечної свинини
  • На Вінниччині затримані шахраї, що труїли людей м’ясом смертельно хворої худоби
  • Майже 15 тонн неякісної харчової продукції могло потрапити на прилавки до українців
  • У Криму зупинено нелегальне виробництво кормів для худоби
  • Ліквідовано понад 900 несанкціонованих точок продажу неякісної продукції тваринного походження

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Небезпечна знахідка


Небезпечна знахідка прямісінько у середмісті столиці. На одній з продовольчих баз зберігали понад 10 тонн сумнівної продукції. Заморожене м’ясо та риба не мали відповідних сертифікатів якості, відсутня була і інформація про походження сировини. Руслан Ніколайчук, заступник начальника відділу ветеринарної міліції м. Києва: «В ході відпрацювання вет міліцією була виявлена цей склад з продукцією». Увагу ветеринарів привернула не лише відсутність документів, а й недотримання елементарних вимог зберігання.
Руслан Ніколайчук, заступник начальника відділу ветеринарної міліції м. Києва:
«Рибна продукція, яловичина продукція як мінімум товарне сусідство плюс санітарні вимоги . дезінфекція». Утім так зберігають левову частку харчів, констатують у службі. 75 відсотків перевірених підприємств десь да нагрішать. Так з 12 тисяч перевірок - понад сім тисяч з порушеннями. Утім не чистих на руку виробників може бути і більше, не приховують у службі. Проте виявити досить складно. Адже про перевірки підприємців попереджають за кілька тижнів. Отож той має час приховати докази. А от стати непрошеними гостями міліція зможе, якщо депутати приймуть нову редакцію закону про якість та безпечність харчової продукції. Сергій Оксюта, отдел ветеринарной милиции: «Предусмотрен тот варіан, как раньше било. Без препятственно проходиттна подконтрольніе об’єкти. Эта норма будет в новом законе. Но будет она принята это твопрос. Поє ому ми ждем его с нетерпением». А от виробників закон змусить перейти на європейські стандарти контролю якості та безпечності харчів. Віталій Башинський, Заступник Голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України: «Процес контролю в інших державах світу, та запропонований проектом в Україні відноситься до введення в обов’язковому порядку жорсткої системи самоконтролю всіх процесів виробництва. А не тільки готового кінцевого продукту».
На зелене світло з верховної ради чекає майже півтори сотні працівників служби. Утім у якості харчів мають бути зацікавлені і самі споживачі. Уважно читати етикетку, запитувати про дозволи. І Якщо запідозрили щось не чисте – повідомляти правоохоронцям. Адже це не лише турбота про власне здоров’я, а й про про продовольчу безпеку держави.





Схожі новини
  • Ветеринари вилучили в Криму 250 кг небезпечної свинини
  • На Вінниччині затримані шахраї, що труїли людей м’ясом смертельно хворої худоби
  • Майже 15 тонн неякісної харчової продукції могло потрапити на прилавки до українців
  • У Криму зупинено нелегальне виробництво кормів для худоби
  • Ліквідовано понад 900 несанкціонованих точок продажу неякісної продукції тваринного походження

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.