Аграрний тиждень. Україна
» » Держсільгоспінспекція проведела майже 183 тис. випробувань зерна
» » Держсільгоспінспекція проведела майже 183 тис. випробувань зерна

Держсільгоспінспекція проведела майже 183 тис. випробувань зерна


Протягом 9 місяців 2013 року лабораторіями територіальних органів Державної інспекції сільського господарства України проведено 182 тис. 748 випробувань зерна та продуктів його переробки, у тому числі по фізико-технічних показниках - 179584, хімічних - 2356, показниках безпеки - 644, на вміст генетично модифікованих організмів - 164.

Загальна кількість перевірених проб становить 21 тис. 692 штук. За результатами проведеної лабораторної експертизи оформлено 21 554 протоколів випробувань, вага перевірених партій зерна та продуктів його переробки склала 4 928 тис тонн.

На сьогодні лабораторії Держсільгоспінспекцій в АР Крим, у Вінницькій, Запорізькій, Полтавській, Харківській, Тернопільській областях оснащені лабораторним обладнанням для кількісного визначення ГМО в зерні, проте з переліку зазначених лабораторій акредитованими є лише лабораторії у Вінницькій та Харківській областях, а лабораторії в Донецькій, Закарпатській, Кіровоградській, Миколаївській областях акредитовані на визначення технічних показників якості зерна.

Крім того, завершено роботу з акредитації лабораторії Держсільгоспінспекції в Полтавській області. Усунуто зауваження комісії та очікується оформлення атестата акредитації.







Схожі новини
  • Держсільгоспінспекція посилює взаємодію з експедиторськими компаніями та зернотрейдерами
  • В Україні з’являться лабораторії, де визначатимуть вміст ГМО в продуктах
  • Лабораторії Держсільгоспінспекції можуть проводити повний цикл аналізів з визначення якості с/г продукції
  • Лабораторії Держсільгоспінспекції можуть проводити повний цикл аналізів з визначення якості с/г продукції
  • Українські лабораторії перевірятимуть сири перед відправкою до Росії

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.