Аграрний тиждень. Україна
» » У жовтні Україна збільшила імпорт мандаринів
» » У жовтні Україна збільшила імпорт мандаринів

У жовтні Україна збільшила імпорт мандаринів


Як повідомляє «АПК-Інформ», посилаючись на дані Укрстату, в жовтні ц.р. Україна різко збільшила обсяги закупівлі мандаринів на зовнішньому ринку.

За жовтень 2013 р. на український ринок було відвантажено 11 тис. тонн цих цитрусових, що в 10 разів більше, ніж місяцем раніше. Для порівняння: за перший місяць осені Україна імпортувала всього 1,2 тис. тонн мандаринів. При цьому варто відзначити, що в жовтні ц.р. основні продажі мандаринів на українському ринку здійснювалися в межах 10-15 грн/кг (0,89-1,34 євро/кг) , що на 7-9% дешевше, ніж у такий же місяць попереднього року.

У цілому за період з вересня по жовтень Україна закупила на зовнішньому ринку більше 12 тис. тонн мандаринів, що в 2,5 рази більше, ніж за такий же період минулого року. Основним постачальником продукції на український ринок цієї осені виступає Туреччина, на частку якої припало 68 % поставок, пише agronews.





Схожі новини
  • У жовтні обсяги експорту зерна складуть понад 3 млн тонн
  • У жовтні обсяги експорту зерна складуть понад 3 млн тонн
  • Україна учетверо збільшила експорт борошна
  • Україна збільшила виробництво всієї продукції тваринництва - Держстат
  • Україна збільшила експорт аграрної продукції на 38% у порівнянні з минулим роком

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.