Голова Державної інспекції сільського господарства Владислав Гончаренко в коментарі виданню «Агроперспектива» зазначив, що сільськогосподарські підприємства щорічно сертифікують 2,4–2,6 млн. тонн насіння сільськогосподарських рослин. «Із них близько 400 тис. тонн сертифікуються з метою реалізації та виробляються атестованими господарствами. Решта насіння використовується для власних потреб. За результатами атестації, проведеної у 2013 році, право на виробництво і використання насіння та садивного матеріалу сільськогосподарських рослин надано 920 суб’єктам господарювання. На сьогодні в Україні нараховується 70 насіннєвих заводів і 225 ліній», – повідомив «Агроперспективі» Владислав Васильович.
За інформацією фахівців, в основному господарства заготовили переважно кондиційне насіння, причому більша частина його буде не нижче другої репродукції. Саме це і сприятиме високій врожайності та хорошій якості зерна. Кондиційне насіння найкращих районованих селекційних і місцевих сортів, повніше використовує родючість ґрунту і за всіх інших умов дає вищий урожай високоякісного зерна: на 15–20% більше порівняно з результатами на полях, де висівають несортове насіння.