Аграрний тиждень. Україна
» » Сергій Тимченко: Нам залишилось зробити усього кілька кроків до завершення інвентаризації земель держвласності
» » Сергій Тимченко: Нам залишилось зробити усього кілька кроків до завершення інвентаризації земель держвласності

Сергій Тимченко: Нам залишилось зробити усього кілька кроків до завершення інвентаризації земель держвласності


В Україні станом на 19 грудня землевпорядники провели інвентаризацію 90491 земельної ділянки сільськогосподарського призначення державної власності площею 1589,2 тис. га, що становить 94 відсотки від запланованого об’єму робіт. Так, землевпорядники Запорізької області проінветаризували та зареєстрували в Державному земельному кадастрі 2279 земельних ділянок площею 102,9 тис. га, Дніпропетровської – 16061 наділ площею 219,6 тис. га, Вінницької області – 14101 ділянку загальна площа яких сягає 192,1 тис. гектарів.
– У 2013 році держава вперше повернулася обличчям до цих важливих системних речей, без яких взагалі не можливе наведення ладу у сфері земельних відносин. Так, у 2013 році з держбюджету передбачено 202,7 млн гривень на інвентаризацію 1,7 млн га державних земель. Цю роботу активно виконують кращі землевпорядні підприємства, переважно державні, по всій країні. Нам залишилось зробити усього кілька кроків до остаточного виконання відповідального завдання Уряду. Адже, проведення інвентаризації сприяє суттєвому збільшенню надходжень до місцевих бюджетів від платежів за землю, які після проведення робіт з інвентаризації зростають, як правило, в 2-2,5 раза, – підкреслив на апаратній нараді Голова Держземагентства України Сергій Тимченко.





Схожі новини
  • Черкаські землевпорядники проінветаризували 59721,96 га земель
  • П'ять областей виконали річний план інвентаризації земель
  • Від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення до бюджетів надійшло 131,5 млн. грн.
  • Органи земельних ресурсів проінвентаризували 162,8 тис. земельних ділянок площею 827 тис. га
  • Органи земельних ресурсів проінвентаризували 162,8 тис. земельних ділянок площею 827 тис. га

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.