Аграрний тиждень. Україна
» » Експорт аграрної продукції у 2013 році сягнув 27% від загальнодержавного
» » Експорт аграрної продукції у 2013 році сягнув 27% від загальнодержавного

Експорт аграрної продукції у 2013 році сягнув 27% від загальнодержавного


У 2013 році частка аграрної продукції у загальному експорті держави склала близько 27%. Також АПК є чи не єдиною галуззю української економіки, яка має позитивне сальдо зовнішньої торгівлі у 8,8 мільярда доларів. Про це у програмі «Експертна рада» на телеканалі «Рада» повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
«Сільськогосподарська продукція традиційно займає значну частку у зовнішній торгівлі України. І це чи не єдина галузь економіки України, яка має позитивне сальдо зовнішньої торгівлі. У 2013 році воно становило 8,8 мільярда доларів», – повідомив Микола Присяжнюк.
Так, у 2013 році Україна експортувала сільгосппродукції на 17,3 мільярда доларів. А це понад 27% від загального експорту України. Імпорт же становив 8,6 мільярда доларів. За словами очільника відомства, найвагомішими чинниками позитивного сальдо сільгосппродукції залишаються обсяги експорту зернових культур – майже 34%, олії – майже 20%, а також насіння олійних культур – понад 11%.
«Найбільше вітчизняної продукції було поставлено до країн Азії – понад 34% від усього експорту сільськогосподарської продукції. Водночас, на країни Європейського союзу припадає понад 27%, а на країни СНД – понад 21%», − зазначив Міністр.





Схожі новини
  • Експорт зернових сягнув 16,4 мільйона тонн
  • Присяжнюк: Цьогоріч сальдо зовнішньої торгівлі продукцією АПК складе 11 млрд доларів
  • Цьогоріч експорт вітчизняної сільгосппродукції може сягнути понад 20 мільярда доларів
  • Україна експортувала соняшникової олії на 2 мільярда доларів у поточному маркетинговому році
  • За 9 місяців 2012 року зовнішньоторговельне сальдо продукції АПК збільшилося майже на 64%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.