Херсонці шоковані: за лічені дні в обласному центр і на третину подорожчав борщовий набір. Картопля з 5,5—6 гривень підскочила до 7,5—8 гривень, цибуля — з 3—4 гривень до 6—7,5 гривні, морква — з 3,5 до 5,5—6 гривень, буряк з 3,5 до 4—5 гривень за кілограм. А яловичина взагаліпобила національний рекорд з підвищення цін, сягнувши 45—49 гривень за кілограм. У такий спосіб городяни розплачуються за відсутність в обласному центрі великих сховищ продовольства, адже комунальні підприємства, що ними опікувалися за часів Союзу, в епоху «дикого ринку» просто не вижили. Тому дари ланів та свіжину на ринки завозять переважно з сільських районів, а через складні погодні умови підвезення істотно скоротилося, тому цілком логічно виник дефіцит і ціни на харчі поповзли вгору, констатують у міському управлінні споживчого ринку та сфери послуг. До речі, цей процес є стійкою тенденцією останніх місяців: за даними Головного управління статистики в області, у грудні минулого року індекс споживчих цін на Херсонщині перевищив навіть середньоукраїнський показник.