Аграрний тиждень. Україна
» » Україна планує виручити від експорту продукції АПК $20 млрд. - С.Арбузов
» » Україна планує виручити від експорту продукції АПК $20 млрд. - С.Арбузов

Україна планує виручити від експорту продукції АПК $20 млрд. - С.Арбузов


Україна має намір в поточному році отримати від експорту продукції АПК порядку $20 млрд. валютних надходжень, тому пріоритетним завданням Уряду є забезпечення потреб аграріїв на поточну посівну кампанію.
Таку заяву в середу зробив виконуючий обов'язки Прем'єр-міністра Сергій Арбузов під час засідання Кабінету Міністрів України.
«Їх (аграріїв) своєчасне забезпечення технікою, паливно-мастильними матеріалами і добривами - запорука вдалої посівної. І як результат - забезпечення продовольчої безпеки в країні. До того ж країна потребує валютних надходженнях від експорту сільгосппродукції. Їх цього року ми прогнозуємо на рівні 20 мільярдів доларів », - сказав Сергій Арбузов.
За його словами, на сьогоднішній день стан підготовки до посівної можна оцінити як задовільний. «Озимі на зерно посіяні майже на рівні минулого рекордного року - 96%. Сільгоспвиробники повністю забезпечені якісним насіннєвим матеріалом. Готовність тракторів складає 96%, грунтообробних - посівних машин - 98%. Погодні умови цієї зими, сподіваюся, будуть сприяти гарній врожайності», - зазначив в.о. Прем'єр-міністра. Він також акцентував увагу на тому, що аграрії готові до можливої необхідності пересіву. У Державному резервному фонді є достатні запаси насіння для цього.





Схожі новини
  • Арбузов: економіка країни тримається на сільському господарстві
  • Кабмін підтримає виробництво українсько-німецьких комбайнів, - Сергій Арбузов
  • С. Арбузов: Висока врожайність дозволить аграріям зібрати до 54 млн. тонн зерна
  • С.Арбузов: Вітчизняні сільгосппідприємства збільшили виробництво продукції на 10,2%
  • Українські аграрії більш ніж на 100% забезпечені ресурсами для проведення посівної в стислі терміни

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.