Аграрний тиждень. Україна
» » Житомирщина: вже засіяно 1070 гектарів ранніх зернових культур
» » Житомирщина: вже засіяно 1070 гектарів ранніх зернових культур

Житомирщина: вже засіяно 1070 гектарів ранніх зернових культур


 

У господарствах Житомирської області розпочався комплекс весняно-польових робіт. Станом на 12 березня засіяно 1070 гектарів ранніх зернових культур.

Посівна площа по всіх категоріях господарств області буде складати 805,0 тисяч гектарів, що на 1,0 тис. га більше від попереднього року, зернові культури займатимуть площу 414,1 тис. га, що на 6,6 тис. га менше минулорічного.

Технічні культури займатимуть площу 173,2 тис. га, що на 8,7 тис. га більше 2013 року. Також передбачається посіяти 0,9 тис. га льону олійного та 0,6 тис. га льону-довгунцю. Картоплю у цілому передбачається посадити на площі 60,2 тис. га.

З метою забезпечення продовольчої безпеки області з районами опрацьовано рекомендації з посіву ярої пшениці на площі 25 тис. га. Згідно з оперативними даними для проведення посіву ярих зернових культур при потребі 11,4 тис. тонн, засипано 13,1 тис. тонн.

 





Схожі новини
  • Аграрії Криму розпочали сівбу ранніх ярих зернових культур
  • Площі під урожай 2013 року на Сумщині збільшені на 18 тис. га і складають 1105 тис. га
  • Аграрії Полтавщини розпочали посівну кампанію
  • НА ЧЕРНІГІВЩИНІ ЗАВЕРШЕНО ПОСІВ БІЛЬШОСТІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР
  • Льонарі Житомирщини приступили до посіву льону-довгунця

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.