Аграрний тиждень. Україна
» » Замість п’ятиста комбайнів Крим отримає в кращому разі сто
» » Замість п’ятиста комбайнів Крим отримає в кращому разі сто

Замість п’ятиста комбайнів Крим отримає в кращому разі сто


Очікуваного «нашестя» російських комбайнів на півострів не відбудеться
<!-- pagebreak -->

Як і прогнозували експерти, обіцянка відправити в Крим півтисячі новеньких російських комбайнів, виявилася PR-ходом. Москва готова поставити в кращому разі 100 зернозбиральних машин. При цьому далеко не безкоштовно.

Про це, перебуваючи в Сімферополі, заявив глава уряду країни-окупанта Дмитро Медведєва, передають кримські інформагентства.

Він звинуватив українську владу в недофінансуванні АПК, наголосивши: на півострів буде поставлено 80—100 додаткових зернозбиральних комбайнів. Також місцеві аграрії зможуть, скориставшись механізмами компенсації вартості нової техніки, що діють у РФ.

«Міністерство сільського господарства Росії готує регіональну нормативну базу, яка дозволить підключити агрокомплекс Криму до загальноросійських механізмів держпідтримки. І, звичайно ж, до держпрограми розвитку сільського господарства на період до 2020 року», — пояснив Дмитро Медведєв.

Посадовець додав, що російська влада забезпечить Крим пально-мастильними матеріалами, зазначивши, що нині на півострові виник їх дефіцит.

Нагадаймо, губернатор Ростовської області Василь Голубєв заявив, що регіон готовий допомогти кримським аграріям новою зернозбиральною технікою — на півострів планується поставити п’ятсот комбайнів.

Щоправда, не уточнив, чиїм коштом. А також, чи отримають подібну підтримку інші регіони РФ, які відбувають гострий дефіцит зернозбиральної техніки. Як писало ІА «Агравері», в низці регіонів на тисячу гектарів у середньому припадає в десять разів менше комбайнів, ніж у ЄС.





Схожі новини
  • Техніка для весни
  • Техніка для весни
  • Уряд вживає заходів для прискорення створення серійного виробництва вітчизняних комбайнів
  • В областях працюють 56 тисяч комбайнів для збору зерна
  • Прикарпатські аграрії планують зібрати врожай зернових і зернобобових на площі 162 тис. га, ріпаку - на 26 тис. га.

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.