Аграрний тиждень. Україна
» » У колишньому іподромі буде створено Кримський будинок
» » У колишньому іподромі буде створено Кримський будинок

У колишньому іподромі буде створено Кримський будинок


 
<!-- то что поменял --> Напередодні Дня скорботи і пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу та 70-ї річниці цієї трагедії Міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка виступив з ініціативою до Уряду щодо передачі будівлі колишнього іподрому на Печерську кримськотатарській общині для створення культурного центру Криму. Уряд підтримав цю ініціативу – відповідне розпорядження про створення у Києві «Кримського дому» було одразу ж ухвалене на засіданні Кабінету Міністрів 16 травня.

     Це своєрідний вираз підтримки кримськотатарському народу, особливо сьогодні, коли на кримських татар в анексованому Криму чиняться тиск та усілякі гоніння через їхню патріотичну позицію та проукраїнську налаштованість, а самопроголошений прем'єр-міністр півострова Сергій Аксьонов взагалі заборонив проводити будь-які заходи до Дня жертв депортації. 
Раніше будівля колишнього іподрому по вул. Суворова , 9 знаходилась у віданні Національної академії аграрних наук та Мінагрополітики.
Відтепер там буде створено Кримський будинок - політичний, громадський, інформаційний, культурний, освітньо-науковий центр для корінних народів Криму.





Схожі новини
  • За кримчанами зберігається право власності на земельні ділянки
  • Сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи створять у Криму
  • Постанова Президії Національної академії аграрних наук України від 19 вересня 2012 року (протокол №13) "Про продовження реформування аграрної науки"
  • У Криму відкрили завод з виробництва молочної продукції
  • Аграрній академії повернули будівлю

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.