Аграрний тиждень. Україна
» » Польща сподівається повернути своє м'ясо в Україну з 4 червня
» » Польща сподівається повернути своє м'ясо в Україну з 4 червня

Польща сподівається повернути своє м'ясо в Україну з 4 червня


Польська влада розраховує на скасування заборони на поставки свинини і яловичини в Україну з 4 червня поточного року і вважає це питання більш важливим у політичному, ніж в економічному контексті.

Як передає кореспондент УНІАН з Польщі, про це заявив міністр сільського господарства Марек Савицький сьогодні в ефірі польського телеканалу TVP .

Міністр зазначив, що українська сторона обіцяла підготувати відповідний протокол, який може бути підписано у Києві наступної середи, визнавши, що поки зарано говорити про те, що позитивне рішення буде прийнято.

"Україна внутрішньо розірвана, і є підозри, що чиновники у Міністерстві сільського господарства не всі документи аналізують і представляють своєму міністру", - сказав Савицький.

Він зауважив, що минулого року Польща продала в Україну лише 2% всієї своєї сільськогосподарської продукції, реалізованої в інших країнах.

"З економічної точки зору це не дуже значуща величина, водночас з політичної і самовизначення України (у виборі співпраці з Заходом чи Сходом - УНІАН) це важливо", - сказав міністр.
УНІАН





Схожі новини
  • Польське м`ясо на український ринок
  • Україна розраховує отримати дозвіл на експорт пшениці і кукурудзи до США вже цього року
  • Уряд Росії починає товарні інтервенції на зерновому ринку.
  • Україна і Білорусь домовилися про припинення "молочної" і "пивної" торгових воєн
  • Росія встановила абсолютний рекорд із експорту зерна

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.