Аграрний тиждень. Україна
» » Рада скасувала техогляд для сільгосптехніки
» » Рада скасувала техогляд для сільгосптехніки

Рада скасувала техогляд для сільгосптехніки


Народні депутати підтримали в першому читанні і в цілому законопроект № 2609а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення безпечної експлуатації сільськогосподарської техніки)". За відповідне рішення проголосували 247 нардепів, передає УНН.

У першому читанні за цей документ проголосували 243 нардепи.

Згідно з чинним законодавством техогляд автотранспортних засобів в Україні не проводиться, окрім техніки сільськогосподарського призначення. Таким чином, як зазначили депутати під час обговорення цього законопроекту, власники Mercedes та Lexus не проходять техогляд, а фермери - проходять.

Також парламентарі зазначили, що реальний техогляд давно не проводиться, а дана процедура перетворилася на збирання хабарів. Нагадаємо, очільник Мінагрополітики І.Швайка раніше зазначав, що техогляд сільгосптехніки - штучно створена процедура в дозвільній системі, яка є механізмом стягнення з фермерів незаконних платежів.





Схожі новини
  • Аграрії витрачають на техогляд сільгосптехніки до 100 млн грн. щороку
  • Мінагрополітики ініціює ліквідацію техогляду сільгосптехніки
  • Парламент виділив 200 млн. грн. на оптові ринки
  • Більшість направила 254,8 млн грн для підготовки передачі с/г земель до статутного капіталу Земельного банку
  • Депутати хочуть розділити землю на державну і комунальну

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.