Аграрний тиждень. Україна
» » Кращий вибір батьківської лінії для виробництва свиней на забій
» » Кращий вибір батьківської лінії для виробництва свиней на забій

    Кращий вибір батьківської лінії для виробництва свиней на забій


    З 1 січня 2011 року деякі мережі супермаркетів вирішили продавати продукцію, отриману лише від тих свиней, що не були фізично кастровані. Один із основних факторів, що впливають на неприємний запах кнура, - рівень андростенону в тушах некастрованих кнурів. Він в основному залежить від забійної ваги/віку (зрілість свині).

    Пол Аллен, головний науковий співробітник у галузі хімії харчових продуктів і технології в науково-дослідному центрі продовольства Teagasc (Дублін, Ірландія) і Патрік Варлі, координатор досліджень і розробок в Hermitage Genetics Ltd, провели дослідження: чи справді рівні андростенону нижче у швидко зростаючій породі МаксгроTM компанії Hermitage (www.hermitagegenetics.ru) у порівнянні з іншими комерційно доступними термінальними лініями (дюрок і п’єтрен ), а також чи досягають некастровані кнури МаксгроTMкомпанії Hermitage забійної ваги без неприємного присмаку.

    Були відібрані 90 чистопородних кнурів Hermitage МаксгроTM, п’єтрен і дюрок). Усіх їх годували ідентичними раціонами і забили по досягненню 112 кілограмів. Показники зростання контролювалися протягом усього періоду відгодівлі і з кожної свині на бойні зібрали зразки жиру з живота, щоб визначити концентрацію андростенону. Дослідження повторили для підтвердження результатів. Вони показали, що кнур МаксгроTM компанії Hermitage досяг забійної ваги швидше, ніж породи дюрок і п’єтрен, продемонструвавши свій чудовий ріст і здатність досягати забійної ваги швидше навіть у більш молодому віці, ніж інші породи.

    Концентрація андростенону, виявлена у зразках жиру у кнура МаксгроTM компанії Hermitage, була в 3,6 рази нижче, ніж у свиней п’єтрен і дюрок. Свині МаксгроTMтакож були в середньому на 6 кг важчі за свиней на забій породи дюрок і молодше приблизно на 20 днів (табл. 1).

    Табл. 1.

    Порода

    Дюрок

    Максгро

    П’єтрен

    Стандартна помилка середнього

    Значимість

    Вік при забої

    (днів)

    176.5а

    156.7b

    166.9c

    2.141

    ***

    Днів до 100 кг

    160.7а

    142.4b

    148.9с

    1.815

    ***

    Вага тіла (кг)

    108.3а

    114.4b

    112.2аb

    1.580

    *

    Вага туші (кг)

    81.4а

    87.2b

    85.2аb

    1.523

    *

    Забито (%)

    75.2

    76.1

    75.9

    0.678

    н/о

    Пісного м’яса (%)

    61.1

    61.9

    62.1

    0.319

    н/о

    Андростенон (мкг/кг, ч. на млрд)

    1793.6а

    494.2b

    631.6b

    128.8

    ***

    а, b, с середні з різними індексами значно різняться (Р ‹ 0.05)

    Порогові значення:

    андростенон (мкг/кг, ч. на млрд) І ‹ 500 – низький; І 500 до 1000 – середній; І › 1000 - високий

    Такий же експеримент компанія Hermitage провела в Німеччині, де проводиться кастрація більше 95% поросят чоловічої статі.

    У 30 свиней, вироблених хряком МаксгроTM і у 15 кастрованих свиней, вироблених хряком п’єтрен, були зібрані зразки жиру з живота на двох провідних переробних заводах у Німеччині (Тонніс і Віон), а також у 60 свиней, вироблених хряком МаксгроTM і 30 кастрованих свиней, вироблених хряком п’єтрен. Реєструвалася і забійна вага всіх свиней.

    Результати експерименту показали: лінія Hermitage МаксгроTM ідеально підходить для виробництва некастрованих свиней на забій, з низьким ризиком присмаку кнура. Кабани МаксгроTM компанії Hermitage мають чудові темпи зростання, потомство від них буде досягати забійної ваги швидше і в більш молодому віці, виробляючи значно нижчі рівні андростенону в порівнянні з іншими породами. Некастровані свині на забій вигідніші, бо ростуть швидше, споживають менше корму, мають поліпшену якість м'яса завдяки пісній туші й високому вмісту білка в порівнянні з кастрованими свинями. Це призводить до підвищення сортування та збільшення доходів виробника.

    Табл. 2.

     

    Максгро

    Кастрований п’єтрен

     

    Андростенон (мкг/кг, ч. на млрд)

    Вага туші (кг)

    Андростенон (мкг/кг, ч. на млрд)

    Вага туші (кг)

    Тонніс

    421.5

    97.1

    0

    88.3

    Віон

    283.0

    96.6

    0

    89.8

    Усього

    351.1

    96.9

    0

    89.3

    Порогові значення:

    андростенон (мкг/кг, ч. на млрд) І ‹ 500 – низький; І 500 до 1000 – середній; І › 1000 - високий

     

    Геннадій ЧЕРНЕЦЬКИЙ,

    представник компанії Hermitage Genetics в Україні

    Контактнаінформація:

    тел.: +38(050)353222 7;

    е-mail: hermitage-ukraine@ukr.net;

    www.hermitagegenetics.ru

     





    Схожі новини
  • Генетичні лінії компанії «Гермітаж Дженетікс», наявні в Україні
  • Hermitage Genetics в Украине
  • Без породи дюрок неможливо обійтись
  • Генетична лінія Нermitage Genetics – «Глобине»
  • МАСТЕРСТВО СЕЛЕКЦИИ - В НАШИХ ГЕНАХ

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Кращий вибір батьківської лінії для виробництва свиней на забій


З 1 січня 2011 року деякі мережі супермаркетів вирішили продавати продукцію, отриману лише від тих свиней, що не були фізично кастровані. Один із основних факторів, що впливають на неприємний запах кнура, - рівень андростенону в тушах некастрованих кнурів. Він в основному залежить від забійної ваги/віку (зрілість свині).

Пол Аллен, головний науковий співробітник у галузі хімії харчових продуктів і технології в науково-дослідному центрі продовольства Teagasc (Дублін, Ірландія) і Патрік Варлі, координатор досліджень і розробок в Hermitage Genetics Ltd, провели дослідження: чи справді рівні андростенону нижче у швидко зростаючій породі МаксгроTM компанії Hermitage (www.hermitagegenetics.ru) у порівнянні з іншими комерційно доступними термінальними лініями (дюрок і п’єтрен ), а також чи досягають некастровані кнури МаксгроTMкомпанії Hermitage забійної ваги без неприємного присмаку.

Були відібрані 90 чистопородних кнурів Hermitage МаксгроTM, п’єтрен і дюрок). Усіх їх годували ідентичними раціонами і забили по досягненню 112 кілограмів. Показники зростання контролювалися протягом усього періоду відгодівлі і з кожної свині на бойні зібрали зразки жиру з живота, щоб визначити концентрацію андростенону. Дослідження повторили для підтвердження результатів. Вони показали, що кнур МаксгроTM компанії Hermitage досяг забійної ваги швидше, ніж породи дюрок і п’єтрен, продемонструвавши свій чудовий ріст і здатність досягати забійної ваги швидше навіть у більш молодому віці, ніж інші породи.

Концентрація андростенону, виявлена у зразках жиру у кнура МаксгроTM компанії Hermitage, була в 3,6 рази нижче, ніж у свиней п’єтрен і дюрок. Свині МаксгроTMтакож були в середньому на 6 кг важчі за свиней на забій породи дюрок і молодше приблизно на 20 днів (табл. 1).

Табл. 1.

Порода

Дюрок

Максгро

П’єтрен

Стандартна помилка середнього

Значимість

Вік при забої

(днів)

176.5а

156.7b

166.9c

2.141

***

Днів до 100 кг

160.7а

142.4b

148.9с

1.815

***

Вага тіла (кг)

108.3а

114.4b

112.2аb

1.580

*

Вага туші (кг)

81.4а

87.2b

85.2аb

1.523

*

Забито (%)

75.2

76.1

75.9

0.678

н/о

Пісного м’яса (%)

61.1

61.9

62.1

0.319

н/о

Андростенон (мкг/кг, ч. на млрд)

1793.6а

494.2b

631.6b

128.8

***

а, b, с середні з різними індексами значно різняться (Р ‹ 0.05)

Порогові значення:

андростенон (мкг/кг, ч. на млрд) І ‹ 500 – низький; І 500 до 1000 – середній; І › 1000 - високий

Такий же експеримент компанія Hermitage провела в Німеччині, де проводиться кастрація більше 95% поросят чоловічої статі.

У 30 свиней, вироблених хряком МаксгроTM і у 15 кастрованих свиней, вироблених хряком п’єтрен, були зібрані зразки жиру з живота на двох провідних переробних заводах у Німеччині (Тонніс і Віон), а також у 60 свиней, вироблених хряком МаксгроTM і 30 кастрованих свиней, вироблених хряком п’єтрен. Реєструвалася і забійна вага всіх свиней.

Результати експерименту показали: лінія Hermitage МаксгроTM ідеально підходить для виробництва некастрованих свиней на забій, з низьким ризиком присмаку кнура. Кабани МаксгроTM компанії Hermitage мають чудові темпи зростання, потомство від них буде досягати забійної ваги швидше і в більш молодому віці, виробляючи значно нижчі рівні андростенону в порівнянні з іншими породами. Некастровані свині на забій вигідніші, бо ростуть швидше, споживають менше корму, мають поліпшену якість м'яса завдяки пісній туші й високому вмісту білка в порівнянні з кастрованими свинями. Це призводить до підвищення сортування та збільшення доходів виробника.

Табл. 2.

 

Максгро

Кастрований п’єтрен

 

Андростенон (мкг/кг, ч. на млрд)

Вага туші (кг)

Андростенон (мкг/кг, ч. на млрд)

Вага туші (кг)

Тонніс

421.5

97.1

0

88.3

Віон

283.0

96.6

0

89.8

Усього

351.1

96.9

0

89.3

Порогові значення:

андростенон (мкг/кг, ч. на млрд) І ‹ 500 – низький; І 500 до 1000 – середній; І › 1000 - високий

 

Геннадій ЧЕРНЕЦЬКИЙ,

представник компанії Hermitage Genetics в Україні

Контактнаінформація:

тел.: +38(050)353222 7;

е-mail: hermitage-ukraine@ukr.net;

www.hermitagegenetics.ru

 





Схожі новини
  • Генетичні лінії компанії «Гермітаж Дженетікс», наявні в Україні
  • Hermitage Genetics в Украине
  • Без породи дюрок неможливо обійтись
  • Генетична лінія Нermitage Genetics – «Глобине»
  • МАСТЕРСТВО СЕЛЕКЦИИ - В НАШИХ ГЕНАХ

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.