Аграрний тиждень. Україна
» » Посилено державний контроль цільового використання борошна із зерна державного інтервенційного фонду
» » Посилено державний контроль цільового використання борошна із зерна державного інтервенційного фонду

Посилено державний контроль цільового використання борошна із зерна державного інтервенційного фонду


Відповідно до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» Міністерством аграрної політики та продовольства України було розроблено постанову «Про внесення змін до Порядку постачання та використання борошна, виробленого із зерна державного інтервенційного фонду», яку прийнято Кабінетом Міністрів України. 
Діюча до цього редакція постанови не мала чіткого визначення на які потреби можна використовувати дане борошно. Це призвело до ситуації, коли виробники хліба використовували отримане борошно на виготовлення комерційних сортів хліба, а не соціальних.
Змінами, що зазначені Постановою, конкретизовано поняття соціальних сортів хліба, а саме, що це хліб вагою більш як 500 грамів з борошна пшеничного вищого, першого і другого сорту та їх суміші, борошна житнього та суміші борошна пшеничного та житнього простої рецептури (борошно, дріжджі, сіль, вода) без додавання цукру, жиру, інших наповнювачів, хліба і хлібобулочних виробів для діабетиків. 
Тож, прийнята Постанова врегулює питання контролю за цільовим використанням борошна із зерна державного інтервенційного фонду, яке спрямовано для виготовлення соціальних сортів хліба.
 
Прес-служба Мінагрополітики





Схожі новини
  • Аграрний фонд збільшив продажі борошна для соціального хліба
  • Цьогоріч волинські хлібопеки закуповуватимуть у Аграрного фонду борошно по 2,66 грн за кілограм
  • Агрофонд збільшив поставки борошна для виробництва соціального хліба
  • Вже 85 хлібопекарських підприємств продовжили угоди з Аграрним фондом на поставку борошна
  • Аграрний фонд накопичив достатньо зерна для виробництва борошна з метою уникнення зростання цін на найбільш вживані сорти хліба

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.