Аграрний тиждень. Україна
» » Держпідтримка доступна і дрібним сільгоспвиробникам
» » Держпідтримка доступна і дрібним сільгоспвиробникам

Держпідтримка доступна і дрібним сільгоспвиробникам


1 лютого 2015 року набрав чинності Закон від 13.01.2015 № 87-VIII "Про внесення зміни до ст. 17-2 Закону України" Про державну підтримку сільського господарства України". Законом знімаються обмеження щодо потужностей тваринницьких ферм і комплексів, які можуть претендувати на часткове відшкодування вартості будівництва та реконструкції.
Так, документом встановлюється, що сільськогосподарським товаровиробникам відшкодовується в обсязі до 50% вартість будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів для утримання ВРХ, свиней, птиці. При цьому до переліку об'єктів включені доїльні зали і створені на кооперативних засадах м'ясопереробні підприємства.
Раніше на компенсацію могли претендувати власники ферм і комплексів з кількістю ВРХ не менше 500 голів, свиноматок - не менше 1200 голів та птиці - не менше 1 мільйона голів.
Таким чином, здійснюватиметься держпідтримка не тільки великих, а й середніх і дрібних сільськогосподарських товаровиробників.
Щоправда, за попередньою інформацією ЛIГАБiзнесIнформ, на реалізацію відповідної програми до бюджету 2015 кошти не закладені.





Схожі новини
  • Виробники отримуватимуть компенсацію за будівництво тваринницьких комплексів
  • У 2014 році зросло виробництво м’яса, молока та яєць на 9%, 1,7% та 7,1 % відповідно
  • Отримати відшкодування коштів за будівництво тваринницьких комплексів стало легше
  • Тваринникам відшкодовуватимуть вартість будівництва ферм
  • Тваринникам відшкодовуватимуть вартість будівництва ферм

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.