Аграрний тиждень. Україна
» » МінАП створило вісім робочих груп для розроблення стратегії аграрної галузі
» » МінАП створило вісім робочих груп для розроблення стратегії аграрної галузі

МінАП створило вісім робочих груп для розроблення стратегії аграрної галузі


Програму розвитку сільського господарства складуть на наступні п'ять років. 

 

У Міністерстві аграрної політики та продовольства створили вісім робочих груп для розробки стратегії розвитку галузі на 2015-2020 рр. Про це в ході Форуму союзу європейських академій (UEAA) заявив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Ярослав Краснопольський.

«Програма 2010-2015 рр. розвитку сільського господарства закінчилася, і у нас настав наступний етап, коли ми повинні розробити стратегію розвитку нашої аграрної галузі 2015-2020 рр. У зв'язку з цим ми створили 8 робочих груп, в кожній групі по 3 підгрупи, тобто 24 робочі групи, які консолідовані на те, щоб розробити концепцію та стратегію розвитку сільського господарства», – сказав Краснопольський.

За його словами, ці групи сфокусовані на 8 основних аспектах: імплементація угоди про зовнішні ринки з ЄС, дерегуляція бізнесу, удосконалення факторів виробництва, розвиток аграрної науки, управління виробництвом і ринком агропромислового комплексу, державна підтримка та оподаткування, розвиток сільських територій та управління ресурсами.

Він також зазначив, що МінАПу спільно з міністерством освіти і науки та Національною академією аграрних наук доручено розробити проект концепції реформування науки на основі інноваційної моделі, з метою підвищення її ефективності.

Нагадаємо, у МінАП планують з осені ліквідувати квотування сільгосппродукції.





Схожі новини
  • Мінагрополітики та USAID продовжать спільну роботу з розробки законодавчої бази реформ
  • Олексій Павленко: Україна має потужний експортний потенціал і готова посилювати свої позиції на ринку ЄС
  • Громадська рада схвалила Стратегію розвитку аграрного сектору економіки до 2020 року
  • НААНУ стане центром науково-інноваційної діяльності в аграрному секторі
  • Постанова Президії Національної академії аграрних наук України від 19 вересня 2012 року (протокол №13) "Про продовження реформування аграрної науки"

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.