Не дивлячись на те, що травневі свята дещо підвищили ціни на м'ясо, до кінця весни вони знизилися. На початку місяця піднялися ціни на курятину, свинина та яловичина залишалися стабільними. Перша на ринку коштує від 40 до 50 грн. за кілограм, друга - від 35 до 50 грн/кг, за сало просять 20 грн/кг, повідомили в Українському клубі аграрного бізнесу.
На думку експертів, найближчим часом услід за курятиною дешевшатимуть і яйця. Як говорять продавці, нестися чубарки стали більше, а значить і яйця будуть доступнішими. У червні ціна впаде мінімум на півтори гривні - на ринках за десяток яєць проситимуть від 4,5 до 6 грн. залежно від розміру, а в супермаркетах - на гривню дорожче.
Звісна річ, триватиме зниження цін на молоко і молочні продукти. Молоко втратить у вартості близько 50 копійок. Вже сьогодні деякі сорти сиру можна купити від 40 гривень за кілограм, а в червні, за прогнозами експертів, цей продукт може подешевшати ще на кілька гривень.
Але найбільше падіння цін, мало не в два рази, варто чекати на свіжі овочі. Огірки і помідори, які зараз по 16 і 20 грн/кг відповідно, коштуватимуть близько 8-13 грн.
А ось цукор, який дешевшав останнім часом, скоріш за все, припинить своє падіння. На жаль, до нового врожаю зниження цін не буде. Адже завезеного до України імпортного продукту навряд чи вистачить до осені. Зате з вересня у зв'язку зі значним розширенням посівів під цукровими буряками вартість цукрового піску нового врожаю може знизитися. Отже запасатися їм про запас не варто, радять експерти.
Вони зазначають, що незабаром подорожчає алкоголь. Адже минулого тижня депутати прийняли закон, згідно з яким ставка акцизу на коньяк зросте на 20%, на пиво - на 25%, а на виноградні вина - в 10 разів (з 1 коп. до 10 коп. за 1 л).
Укрінформ