Аграрний тиждень. Україна
» » Повернено державі 61,85 га цінних земель, незаконно переданих у приватну власність
» » Повернено державі 61,85 га цінних земель, незаконно переданих у приватну власність

Повернено державі 61,85 га цінних земель, незаконно переданих у приватну власність


Генеральна прокуратура захистила інтереси держави під час перегляду Верховним Судом України справи за позовом заступника прокурора Києво-Святошинського району в інтересах держави в особі Міністерства аграрної політики та продовольства України і Державного підприємства «Науково-дослідний, виробничий агрокомбінат «Пуща-Водиця» до Софіївсько-Борщагівської сільської ради, фізичних осіб про визнання недійсними рішень сільської ради, державних актів на право власності на земельні ділянки та їх витребування у державну власність.  
Встановлено, що Софіївсько-Борщагівською сільською радою в порушення вимог законодавства з перевищенням повноважень вилучено з постійного користування ДП «Пуща-Водиця» та передано уприватну власність 61,85 га ріллі, право розпорядження якими належить до виключної компетенції Кабінету Міністрів України. 
 
Внаслідок зазначених незаконних рішень органу місцевого самоврядування найважливіші сільськогосподарські угіддя незаконно перейшли у власність 67 фізичних осіб, які упродовж двох місяців відчужили їх на користь 2 фізичних осіб. 
 
Водночас Верховний Суд України, погодившись із обґрунтованістю позовних вимог прокурора, враховуючи доводи Генеральної прокуратури України, 24 червня 2015 року відхилив заяву відповідачів про перегляд судових рішень, якими повернуто у державну власність спірні землі.
 
 
Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України





Схожі новини
  • 50 га незаконно приватизованих черкаських лісів повернули державі
  • Держсільгоспінспекція викрила корупційні схеми
  • За кримчанами зберігається право власності на земельні ділянки
  • На Харківщині прокуратура повернула у держвласність майже 29 га землі сільгосппризначення
  • Прокуратура повернула державі сільгосптехніки на 6 млн грн

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.