Аграрний тиждень. Україна
» » Доступ до земельного кадастру
» » Доступ до земельного кадастру

Доступ до земельного кадастру


Нотаріуси отримали можливість підключитись до Державного земельного кадастру та отримувати довідки з системи. На першому етапі очікується підключення близько 5 тисяч нотаріусів.
Порядок підключення визначається постановою КМУ від 24 червня 2015 р. № 457 «Деякі питання надання нотаріусам доступу до Державного земельного кадастру».
Так, для підключення до земельного кадастру, нотаріусу необхідно зробити чотири кроки.
Звернутися з листом про підключення до обласного управління Мінюсту, яке, в свою чергу, надсилає його в центральний апарат Держгеокадастру.
Підключення, технічне і технологічне супроводження такого доступу надаються адміністратором Кадастру на платній основі згідно з договором, укладеним між приватним нотаріусом та адміністратором.
Отримати перелік технічних вимог, які він має виконати обовязково. Зокрема йдеться про захищений канал зв’язку, встановлення необхідного софту, цифровий підпис.
Інформаційно-консультативні послуги з питань роботи з програмним забезпеченням Кадастру надаються нотаріусам безоплатно до моменту підключення шляхом проведення одноденних занять згідно з договором, укладеним між приватним нотаріусом та адміністратором.





Схожі новини
  • Землевпорядники Київщини зареєстрували понад 108 тис. земельних ділянок
  • Понад 60 тис. користувачів працювали з публічною кадастровою картою
  • Слідкувати за забоєм, переміщенням та утилізацією тварин можна буде в режимі онлайн
  • Відомості з інвентаризації земель підлягають внесенню до Державного земельного кадастру
  • Земельні відомства України та Фінляндії підпишуть Меморандум про співпрацю

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.