Аграрний тиждень. Україна
» » Олексій Павленко: Сприяння бізнес-активності у галузі – пріоритет Мінагрополітики
» » Олексій Павленко: Сприяння бізнес-активності у галузі – пріоритет Мінагрополітики

Олексій Павленко: Сприяння бізнес-активності у галузі – пріоритет Мінагрополітики


«Скасування низки непотрібних документів та ліцензій, зокрема карантинного сертифікату та скорочення логістичного ланцюга в агросекторі на 1 тиждень дозволило досягти рекордного за часів Незалежності, об’єму експорту зернових – 34.8 млн тонн. Така позитивна динаміка забезпечила Україні третє місце у світовому рейтингу експортерів зерна, а дерегуляція заощадила бізнесу близько 5 млрд гривень»,- повідомив Олексій Павленко, Міністр аграрної політики та продовольства України під час зустрічі з членами Американської торгівельної палати в Україні.

Ключовими реформами впровадженими Мінагрополітики з метою пожвавлення бізнес-активності у галузі є дерегуляція, роздержавлення ДП галузі, розробка та запровадження нового фінансового інструменту – аграрних розписок, розвиток агрострахування, підтримка малого підприємництва на селі та розвиток сільських територій, антикорупційні заходи, гармонізація законодавства у галузі до норм ЄС.

"Активна робота зі створення максимально сприятливих умов для розвитку підприємництва в Україні триває. Наша мета - збільшити виробництво продукції з високою часткою доданої вартості, наростити обсяги її експорту та надати можливість виробникам прямого доступу на закордонні ринки", - наголосив Міністр Олексій Павленко.

//minagro.gov.ua





Схожі новини
  • Олексій Павленко: Україна та Іран мають серйозні перспективи співпраці у агросекторі
  • Роботу над Стратегією розвитку галузі до 2020 року практично завершено
  • Україна та Казахстан розширять співпрацю у галузі тваринництва
  • Олексій Павленко: Стратегія розвитку сільського господарства – дорожня карта аграрних реформ в України
  • Олексій Павленко: відкриття зовнішніх ринків — один із прикладів втілення реформ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.