У 2015/16 сезоні Україна виробила близько 11,3-11,5 млн. тонн соняшнику, з якого, за прогнозами, буде отримано не менше 4,6 млн. тонн соняшникового шроту. Цей показник буде навіть вище рекордного 2013/14 сезону. При цьому, за оцінками експертів, очікується скорочення внутрішнього споживання до мінімуму з 2011/12 сезону.
Це відбудеться за рахунок стагнації тваринницького сектору та заміщення соняшникового шроту більш дешевими кормовими культурами (кукурудза, фуражна пшениця).Відповідно, експортний потенціал досягне надзвичайно високої позначки - 3,7 млн. тонн, а може навіть і 3,8 млн. тонн.
ІЦ УАК за матеріалами agro2b
//agroconf.org/content/ukrayina-virobila-rekordnu-kilkist-sonyashnikovogo-shrotu