Аграрний тиждень. Україна
» » Черкаські фермери знайшли альтернативу кредитам
» » Черкаські фермери знайшли альтернативу кредитам

Черкаські фермери знайшли альтернативу кредитам


Черкаським фермерам пропонують альтернативу банківським кредитам — аграрні розписки. Пілотний проект запровадили у чотирьох областях України. Серед них — і Черкаська. Фермери взялись опановувати "бразильський" бартер.
"Одна із компаній, з якими ми працюємо протягом двох років, ми купуємо у них засоби захисту рослин, також насіння, запропонувала нам пілотний проект у Черкаські області по аграрних розписках"— розповідає директор сільськогосподарського товариства Володимир Тарандушка.
Аби засіяти поля, кредиторам пообіцяли третину майбутнього врожаю. Навзамін аграрії отримали насіння та засоби захисту рослин на 16 млн грн під 0,1% річних. Переваги такої розписки, діляться аграрії, помітили відразу. "Вона як для нас є простою, зрозумілою, фінансово дешевшою, ніж банківські кредити, і швидкою у наданні", — зазначає фінансовий директор сільськогосподарського товариства Олександр Хижняк.
Фінансоий радник Сергій Рабенко повідомив, розписка працює лише з заставою майбутнього врожаю, тобто це є рухоме майно з цих земельних ділянок, тому можливість того, що заберуть земельні ділянки за аграрними розписками, вона не існує така можливість, це фактично законодавчо неможливо.
//agroconf.org/content/cherkaski-fermeri-vikoristovuyut-alternativu-kreditam





Схожі новини
  • На Черкащині оформили першу аграрну розписку
  • Олексій Павленко: Аграрні розписки - новий та перспективний інструмент залучення товарних та фінансових ресурсів в аграрну галузь
  • Законопроект «Про аграрні розписки» зробить кредитування доступним для дрібних і середніх сільгоспвиробників
  • ВР узаконила аграрні розписки
  • Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проект закону “Про аграрні розписки”.

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.