Аграрний тиждень. Україна
» » У держвласності залишиться 6 млн. га земель
» » У держвласності залишиться 6 млн. га земель

У держвласності залишиться 6 млн. га земель


Після того, як в Україні завершиться децентралізація, у державній власності залишиться 5-6 мл.н га земель. Таку думку висловив експерт з земельних питань Андрій Мартин, повідомляє «Правда».
«Можу припустити, 5-6 млн. га залишиться у держвласності. При цьому повноваження по розпорядженню землями держпідприємств переходять КМУ, особисто Володимиру Гройсману… Держгеокадастр хоче замкнути на першу особу Кабміну можливості подальшої приватизації земель держпідприємств», — сказав він.
Експерт наголосив, що наразі немає точних даних про кількість земель, що є у державній власності. За офіційними даними, на обліку у Держгеокадастрі є 28,8 млн. га земель, з них — 10,4 млн. га — сільськогосподарські угіддя. Разом з тим, Андрій Мартин вважає, що з цього масиву придатними для сільськогосподарської діяльності будуть не більше 2 млн. га
«У 2012-2013 рр. намагалися провести інвентаризацію державних земель сільськогосподарського призначення. Інвентаризували аж на 1,6 млн. га. Ці облікові дані, м’яко кажучи, не можна вважати коректними», — додав експерт.
//teren.in.ua/article/ahronovyny_21_kvitnya





Схожі новини
  • П'ять областей виконали річний план інвентаризації земель
  • Держбюджетом передбачено 9,7 млн. грн. на інвентаризацію земель сільськогосподарського призначення у Криму
  • В Україні з початку 2012 р. до бюджетів надійшло 58,5 млн грн відшкодування втрат у сільському та лісовому господарстві
  • З початку року до бюджетів надійшло 22 млн грн відшкодування втрат сільгоспвиробництва
  • Депутати хочуть розділити землю на державну і комунальну

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.