Аграрний тиждень. Україна
» » Україна ввела мито на соду з РФ на 5 років
» » Україна ввела мито на соду з РФ на 5 років

Україна ввела мито на соду з РФ на 5 років


Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі України встановила мито в розмірі 6% на імпорт російської каустичної соди, повідомляє Ліга.net.
Таке рішення ухвалили за результатами антидемпінгового розслідування 28 квітня, і воно набуде чинності через 30 днів з дня публікації – 6 червня. Податок буде діяти 5 років – до 2021 року.
Комісія встановила, що з 2011 по 1 півріччя 2014 року рівень цін імпорту цієї продукції з Росії запобігав зростанню цін українського виробника у відповідності з динамікою його собівартості.
Крім того, це вплинуло на суттєве погіршення соціально-економічних показників роботи Дніпроазот. У компанії скоротилися обсяги продажу на внутрішньому ринку – на 24%, виробництво продукції – на 11,4, використання виробничих потужностей – на 11,4%, частка на внутрішньому ринку – на 18,5%, продуктивність праці – на 20,7%. А також збільшилися залишки на складах підприємства на 54%.
//biz.nv.ua/ukr/markets/ukrajina-vvela-mito-na-sodu-z-rf-119578.html





Схожі новини
  • Україна введе 39% мито на імпорт білоруської продукції
  • Туреччина підвищила мита на українські горіхи
  • Туреччина підвищила мита на українські горіхи
  • Євразійська економічна комісія підвищує митні збори на молочні продукти
  • Україна розпочала розслідування обмежувальних заходів Казахстану на ввезення карамелі і шоколаду

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.