За оперативними даними Держстату, запаси зернових і зернобобових культур в Україні станом на 1 квітня склали 12,925 млн тонн, що на 20% менше, ніж на аналогічну дату минулого року — 16,163 млн тонн.
Як повідомляє «УкрАгроКонсалт» скорочення запасів відбулося переважно за рахунок кукурудзи.
Запаси кукурудзи на звітну дату скоротилися майже вдвічі — до 4,928 млн тонн проти 8,865 млн тонн на 1 квітня 2015 року. Запаси ячменю скоротилися на 8% — до 1,112 млн тонн. При цьому запаси пшениці на 19% перевищують минулорічні — 6,285 млн тонн проти 5,288 млн тонн в 2015 році.
//www.agrotimes.net/rastenievodstvo/zapasi-zerna-v-ukrayini-skorotilisya-na-20